Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Mando Diao på folkparksturné

Mando Diao är allas älsklingar. Med Gustaf Fröding-tolkningarna på albumet Infruset blev de folkliga. Nu tar de med låtarna på en folkparksturné. -Allt i från barn till gamla tycker om albumet, så det är det perfekta forumet, säger Björn Dixgård.

De tronar högst upp på Svensktoppen och förra årets succéalbum Infruset har sålt i drivor. Idén till folkparksturnén fick de själva när de insåg hur brett genomslag skivan har gått. Gustaf Fröding och folkparker kändes som en klockren kombination.

-De är en skatt vi har i vårt land som vi inte använder så mycket, säger bandmedlemmen Björn Dixgård om Sveriges alla folkparker, och fortsätter:

-Jag ser fram emot att få vara mitt ute i naturen samtidigt som vi spelar. En stor del av mig är naturromantiker.

På den åtta stopp långa turnén ligger fokus på Fröding-tolkningarna. Gamla hits som Dance with somebody är helt pausade för tillfället.

-Men vi har repat in några nya saker, bland annat en Sibeliustolkning. Det kanske blir mer sånt, säger Dixgård.

Nytt album i höst

Mando Diao har precis börjat jobba med sitt nya album som släpps i höst. Då blir det något helt annat, men exakt vad lyssnarna kan vänta sig är inte spikat än.

-Det är väldigt bas- och trumbaserat, och mycket syntar. Men jag vet inte riktigt vad det blir.

Någon press på att följa upp framgångarna med Infruset känner de inte.

-Vi tänker inte på det sättet, utan att vi ska våga göra det vi måste göra. De idéer som kommer måste man vårda och ta hand om.

Årets Parksommar startar i Stockholm 5 juli och avslutas i Huskvarna 17 augusti. Parksommar arrangeras samarbete med Riksteatern, turnén har rest runt mellan svenska folkparker sedan 2007 med artister som bland andra Säkert, Backyard Babies och Abalone Dots.

Turnéplan:

5/7 Stockholm, 12/7 Blädinge, 13/7 Dala-Floda, 19/7 Eskilstuna, 9/8 Timrå, 10/8 Skellefteå, 16/8 Karlstad, 17/8 Huskvarna