Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mando Diao på folkparksturné

Mando Diao är allas älsklingar. Med Gustaf Fröding-tolkningarna på albumet Infruset blev de folkliga. Nu tar de med låtarna på en folkparksturné. -Allt i från barn till gamla tycker om albumet, så det är det perfekta forumet, säger Björn Dixgård.

De tronar högst upp på Svensktoppen och förra årets succéalbum Infruset har sålt i drivor. Idén till folkparksturnén fick de själva när de insåg hur brett genomslag skivan har gått. Gustaf Fröding och folkparker kändes som en klockren kombination.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

-De är en skatt vi har i vårt land som vi inte använder så mycket, säger bandmedlemmen Björn Dixgård om Sveriges alla folkparker, och fortsätter:

-Jag ser fram emot att få vara mitt ute i naturen samtidigt som vi spelar. En stor del av mig är naturromantiker.

På den åtta stopp långa turnén ligger fokus på Fröding-tolkningarna. Gamla hits som Dance with somebody är helt pausade för tillfället.

-Men vi har repat in några nya saker, bland annat en Sibeliustolkning. Det kanske blir mer sånt, säger Dixgård.

Nytt album i höst

Mando Diao har precis börjat jobba med sitt nya album som släpps i höst. Då blir det något helt annat, men exakt vad lyssnarna kan vänta sig är inte spikat än.

-Det är väldigt bas- och trumbaserat, och mycket syntar. Men jag vet inte riktigt vad det blir.

Någon press på att följa upp framgångarna med Infruset känner de inte.

-Vi tänker inte på det sättet, utan att vi ska våga göra det vi måste göra. De idéer som kommer måste man vårda och ta hand om.

Årets Parksommar startar i Stockholm 5 juli och avslutas i Huskvarna 17 augusti. Parksommar arrangeras samarbete med Riksteatern, turnén har rest runt mellan svenska folkparker sedan 2007 med artister som bland andra Säkert, Backyard Babies och Abalone Dots.

Turnéplan:

5/7 Stockholm, 12/7 Blädinge, 13/7 Dala-Floda, 19/7 Eskilstuna, 9/8 Timrå, 10/8 Skellefteå, 16/8 Karlstad, 17/8 Huskvarna