Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Mamma Christina var Håkans hemliga gäst

Att Amanda Bergman gästade Håkan Hellströms konsert under fredagen hade nog ingen väntat, men överraskningen nästa kväll blev till och med ännu större: Då steg Christina Hellström, Håkans 77-åriga mamma och artist i sin egen rätt, upp på Scandinaviums scen inför 12 505 personer.

Det var efter att Håkan Hellström lett bandet och publiken in i en euforisk version av Ramlar och presenterat bandet, som han drog ner tempot och började berätta minnen från sin första tid som soloartist.

En konsert på Kåren i början av 2000-talet var särskilt jobbig; Håkan berättar att han skämdes över att uppträda framför sina föräldrar. Men att han sen tyckte att det var okej ändå, när han tänkt efter och insett att de "nog ramlat framför lika många taxibilar och ner i lika många diken" som honom.

Gjorde duett med sonen

Det var då Håkan bjöd upp sin mor, Christina Hellström.

- Hon är 78 år och lite blyg, så ni får ge henne ett varmt välkomnande, sa Håkan Hellström från scenen.

Tillsammans sjöng de duett med hennes egen låt San Francisco.

LÄS MER: Håkan Hellström i Scandinavium - dag 2

De kände till hemligheten

Publiken applåderade och jublade, helt överraskade. Men det fanns faktiskt en liten grupp i Scandinavium som kände till arenans största hemlighet den här kvällen. Den bestod av gamla arbetskamrater till Christina Hellström, som bjudits in enkom för att höra henne sjunga.

- Jag vill så gärna höra San Francisco, sade Kerstin Loid, 73, till GP innan konserten. Den är så fin.

LÄS MER: Recension - Håkan Hellström är fantastisk

Hon berättar att hon och hennes bänkgranne, 87-årige Ingegerd Edshage, har varit fans till Håkan sedan han var en liten pojke. 

- Ja, hans trumset stod i förrådet till vår arbetsplats, säger Ingegerd Edshage.

- Vi har alltid hejat på Håkan, tillägger Kerstin. Alltid.

Första Håkan-konserten

Kerstin har sett arbetsplatsens favorittrummis uppträda ett antal gånger, men för Ingegerd är det här den första Håkan-konserten. Utöver San Francisco hoppas de få höra Känn ingen sorg för mig Göteborg under kvällen – och chansen är stor att det blir så. 

Christina Hellström släppte sitt debutalbum med egenskrivna visor 2013, och två år senare kom uppföljaren En liten bit till som gjordes i samarbete med Håkan Hellströms låtskrivarkollega Björn Olsson.