Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Olsson leder Sverigetävling

Efter succéprogrammet På spåret satsar SVT på en ny bred familjeunderhållning. Malin Olsson leder Hela Sveriges fredag där kändisar med hjälp av publiken tävlar i Sverigekunskap.

Blåa och gula lag, knäckebrödshjul, dalahästar, älgar, björkar och vikingahjälmar. Inramningen av den nya fredagsunderhållningen Hela Sveriges fredag är lite som en promenad genom turiststråket i Gamla stan. Humor är ett viktigt inslag och lagledare är komikerna Annika Andersson och Per Andersson.

-Jag började gråta på riktigt av glädje minst en gång under varje inspelning vilket inte händer så ofta som programledare. Och det känns som att de som varit där verkligen har skrattat och tyckt att det har varit kul också, säger Malin Olsson.

  

Flera roller

Förra året ledde hon tävlingsprogrammet Minuten som hon tog över efter Peter Settman och året innan det Helt magiskt tillsammans med Marie Serneholt, men mest känd är hon nog som barnprogramledare.

Även om Hela Sveriges fredag också är familjeunderhållning var det en ny utmaning.

-Jag har en ganska svår roll på ett sätt. Jag ska vara programledare samtidigt som jag är domare och ger poäng, men jag är också Malin Olsson och ger mig in i diskussioner och skämtar.

  

Bred publik

Till sin hjälp i varje avsnitt har lagledarna tre kändisar och halva publiken var. Bland andra Hollywoodfrun Isabel Adrian, sångaren Nanne Grönvall och politikern Lars Ohly medverkar. Frågorna handlar om allt från musik och tv-program till sport och geografi.

Till skillnad från På spåret, vars sändningstid programmet ska fylla, är Hela Sveriges fredag tänkt för en bredare publik ur olika åldersgrupper.

-För mig känns det inte som att vi ska fylla På spåret-kostymen. Det här är ett helt annat program där barn och ungdomar i större grad kommer att kunna hänga med.

   

TT Spektra: Finns det inte en risk att det blir en "överdos av Sverige" med alla traditionella symboler och Sverigefrågor?

-Jo det är klart, men alla länder har ju sina riktmärken och saker att vara stolta över. För mig är det mer en rolig grej. Jag är ju själv från Dalarna och dalahästen har man ju sett sig trött på, men jag tycker att det är kul att vi gör lite parodi på oss själva också.

   

FAKTA/HELA SVERIGES FREDAG

Familjeunderhållning i åtta avsnitt med premiär 1 mars

Programledare är Malin Olsson. Lagledare är Per Andersson och Annika Andersson.

I varje avsnitt medverkar tre kändisar. Även publiken är uppdelad mellan de två lagen och delaktiga i tävlingen.

Medverkar gör bland andra Isabel Adrian, Nanne Grönvall, Lars Ohly, Magnus Hedman, Sofia Wistam, Fredrick Federley, Måns Möller, Elisabeth Höglund, Isabella Löwengrip, Emma Igelström och Kalle Moraeus.

Lagen är åldersindelade eftersom programmet är tänkt att nå en bred publik.