Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Malin Åkerman är bioaktuell i "Rampage – big meets bigger" och i sommar ska hon filma hemma i Sverige då hon gör en av huvudrollerna i Tomas Ledin-filmen. Arkivbild.

Malin Åkerman: "Gör inte bara komedier"

Malin Åkerman är aktuell som aldrig förr. På tv syns hon i "Billions", i sommar ska hon göra en av huvudrollerna i Tomas Ledin-filmen och just nu är hon bioaktuell mot Dwayne "The Rock" Johnson i actionfilmen "Rampage".

I "Rampage – big meets bigger" spelar Dwayne Johnson en forskare som är god vän med en mycket intelligent gorilla. Men ett genetiskt experiment går fel, gorillan växer till jättestorlek och börjar gå bärsärkagång. Ska Johnsons forskare lyckas rädda staden och samtidigt se till att hans gorillavän inte dödas?

Malin Åkerman, som spelar en mystisk forskare, tyckte om att förändra sitt utseende för rollen.

- Hon är bland annat mörkhårig, och jag gillar att se annorlunda ut. Jag gömmer Malin, jag blir den andra, jag känner mig som den karaktären, säger hon.

Mest komedier

Åkerman är mest känd för sina komedier, även om hon tidigare varit med i bland annat "Watchmen".

- Jag har gjort småfilmer, som inte varit komedier, men vet inte varför det inte blivit mer drama. No reason. Jag fick möjligheten att vara med i "Rampage" och tyckte att det skulle vara kul, säger hon.

Hon har bara gott att säga om sin motspelare Dwayne Johnson.

- Han är jättetrevlig, glad och positiv, och har ett stort, smittsamt leende som gör alla glada. Fast vi hade bara några scener ihop.

Malin Åkerman syns också i HBO Nordic-serien "Billions" varje vecka, där hon spelar Lara, hustru till miljardären Bobby Axelrod. Serien har blivit en stor framgång, bland såväl tittare som kritiker.

- Jag är väldigt lycklig över att vara med i den. Folk gillar den och det är ett stadigt jobb. Och inspelningen av "Rampage" passade perfekt in under den period vi hade uppehåll från "Billions". Jag vet inte än om det blir ännu en säsong, man vet aldrig, men det är ju en av deras största succéer.

Sommar med Ledin

I sommar ska hon jobba i Sverige med Tomas Ledin-filmen "En del av mitt hjärta" ("perfekt, då kan min son umgås mycket med sina morföräldrar") och när hösten kommer ska hon förhoppningsvis filma med en av sina bästa vänner.

- Hon har skrivit och ska regissera, jag ska spela huvudrollen och Ben Stillers bolag ska producera, säger Malin Åkerman hemlighetsfullt.

"Rampage – big meets bigger" får biopremiär den 13 april.