Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maharaj curator för Göteborgs internationella konstbiennal

Sydafrikanen Sarat Maharaj blir curator för Göteborgs internationella konstbiennal nästa år. Han ska jobba i ett team på temat konst i en kaotisk tid av kreativ feber.

Temat på Göteborgs internationella konstbiennal 2011 lyder Pandemonium: Art in a time of "creativity fever". Sarat Maharaj har nu utsetts till curator och ska utifrån rubriken om vår tids skaparfrossa planera vilka utställningar den ska innehålla.

Han ska leda ett team och samarbeta med konstnären Dorothee Albrecht, utställningsintendenten Stina Edblom och konstprofessorn Gertrud Sandqvist. De inleder arbetet i december och kommer under våren att arrangera seminarier och workshops.

Sarat Maharaj är född och uppvuxen i Sydafrika och är för närvarande professor i Visual arts and knowledge system på Malmö konsthögskola. Han har varit professor i konsthistoria på Goldsmiths college i London där han skrev sin doktorsavhandling om efterkrigstidens brittiska konstliv.

Konstbiennalen öppnar 10 september nästa år och pågår till 13 november. Förutom Röda sten kommer den även att hållas på bland annat Göteborgs konsthall och Göteborgs konstmuseum.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.