Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Maggio och Alice B minns förra Ullevispelningen – på lite olika sätt

Alla som var på Ullevi förra gången kommer ihåg Håkan Hellströms spelning. Även artisterna. Alice Botéus minns att hon inte fick betalt, Veronica Maggio att hon var så nervös. …

Konserten hade hållit på i en och en halv timme när Håkan Hellström och bandet höll på att riva Ullevi med Mitt Gullbergs kaj paradis. Då stod hon bakom scenen och hoppade. 
Och väntade. Och nojade. 

Strax efter drog gitarristen Simon Ljungman igång Kärlek är ett brev skickat tusen gånger. Håkan sjöng första versen, han sjöng den andra. Sedan sade han: "Mina damer och herrar, ge era hjärtan rakt ut till ... Veronica Maggio!!"

– Jag ville bara andas i en påse. Jag var så fruktansvärt nervös, men det enda jag kunde tänka på var hur sjukt mycket värme som strömmade från publiken och Håkan, hur välkommen jag kände mig. 

Veronica Maggio var en av kvällens specialinbjudna gäster, och den enda som fick sjunga två låtar med Håkan Hellström. För när den mäktiga soulballaden långsamt tonat bort sade Håkan, "hade vi inte någon låt till ..?" och så började Veronica Maggio sjunga på sin egen brottarhit, Hela huset. 

– Det var lite magiskt faktiskt. Ett minne jag alltid kommer att bära med mig. 
Efter att Veronica Maggio lämnat scenen drogs tempot upp ytterligare med En midsommarnattsdröm, Ramlar och Känn ingen sorg för mig Göteborg.

– Jag stannade kvar bakom scenen, där publiken inte kunde se mig, och tokdansade till Håkans hitkavalkad, skrattar Veronica Maggio.

Även Alice Botéus, känd som Alice B, blev inbjuden av Håkan Hellström att uppträda på Ullevi. Något singer/songwritern från Kullavik inte hade sett komma.

– En dag i slutet av maj ringde telefonen. Det var ett Stockholmsnummer som jag inte kände igen så jag fortsatte koka broccoli och lyssnade inte av svararen förrän jag hade käkat färdigt. 

– Först var det tandläkaren som sade att jag hade missat min bokade tid. 

Och sedan ..?

– Sedan var det Simon Ljungman. "Hej, det är Simon från Augustifamiljen. Jag sitter här med Håkan och undrar om du vill spela på Ullevi? Du kan väl ringa tillbaks".
Alice Botéus blev helt tyst. Sedan sade hon till sin kompis, som hade förstått att något var på gång, att hon hade missat sin tandläkartid.

– (skratt) Jag var så chockad. Det var det första jag kom på. Att tandläkaren nog var arg på mig.

När Alice hade samlat sig och ringde upp Simon Ljungman berättade han att Håkan gärna ville att hon skulle vara förband och sjunga Fri till slut.

– Jaså den ..? Javisst, vad kul, gärna det, sade jag utan att ha en aning om vilken låt det var.

Sedan följde två veckor av repetitioner, puts och finslipning tills låten satt perfekt. Hon var inte nervös. Inte förrän på konsertdagens morgon. Då slogs hon plötsligt av vad som var på gång, av magnituden i det hela. Att hon skulle uppträda på UIlevi inför kanske 70 000 personer. 

– Jag hade sovit helt okej men när jag skulle ta på mig linserna så gick det inte, hela kroppen bara skakade. Men jag lugnade ned mig lite när jag gick bort till arenan i min nyinköpta kavaj och sidenscarf.

På plats bakom scenen i Ullevi slogs hon i stället av alla kändisar som minglade runt, av laddningen i luften och kanske framförallt av den överdådiga buffén.

– Herregud vad mycket mat! Jag kände mig som Jack Dawson (Leo di Caprio) när han gästar första klass i Titanic, lite vilsen sådär.

Alice Botéus fyllde fickorna med godis, tog en Ramlösa och förberedde sitt nummer. När det blev hennes tur gick hon upp på scen och sjöng så bra hon kunde. Sedan klev hon av igen.

– Det var inte särskilt nervöst. Håkan hade bett mig uppträda men det var ju inte min spelning, det kändes mest som ett jobb. Även om jag inte fick betalt.

Vadå, fick du inget betalt?
– Nej, inte ett öre. Verkligen ingenting. Jag, Freddie och trollkarlen (Wadling och Carl-Einar Häckner) fick dela på en back öl. That's it. 

Hur kändes det?
– Konstigt. Som att bli tagen för given. Samtidigt var det asfett och spännande, såklart, men det betalar ju inte hyran.