Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polarna Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén ska kommentera Eurovision Song Contest för SVT. "Vi har jobbat ihop en massa år och är bra vänner. Vi har ganska olika smak också vilket tror jag kan bli bra när vi sitter i kommentatorshytten", säger Måns Zelmerlöw. Pressbild.

Måns Zelmerlöw blir Eurovision-kommentator

Måns Zelmerlöw är klar för Eurovision i Kiev. Tillsammans med Edward af Sillén kommer han att kommentera tävlingarna för SVT.

Han vann hela konkarongen i Wien 2015 och var programledare för festligheterna i Stockholm i fjol. Nu är det klart att Måns Zelmerlöw kommer att få en stor roll även under Eurovision Song Contest i Kiev i vår.

- Jag och Edward af Sillén åker ner till Ukraina och ska kommentera i SVT. Det ska bli så fruktansvärt roligt, säger han.

Måns Zelmerlöw ser inte minst fram emot att få uppleva mer av festligheterna runt omkring själva tävlingen.

- Båda gångerna jag har varit med om Eurovision så har det inte funnits så mycket tid att njuta av Eurovision-veckan. Nu tror jag att det kommer att bli lite mer tid till det, säger han.

Stort sug

I Eurovision-världen finns det ett stort sug efter Måns Zelmerlöw och det känns inte otroligt att han kommer att dyka upp båda här och där i Kiev.

- Det kommer att bli lite smått och gott men allt är hemligt än så länge. Men jag hoppas att jag kan styra upp någon form av spelning i Kiev någon av dagarna, säger han.

Naturligtvis blir det också mycket jobb. Tillsammans med Edward af Sillén, som varit Eurovision-kommentator sex gånger tidigare, ska Måns Zelmerlöw titta på repetitioner och läsa på om alla bidrag och artister.

Han har redan hunnit skaffa sig ett par favoriter i tävlingen – Frankrike och Island.

"Robin är svinbra"

- Jag var på Islands uttagning och en tjej som heter Svala vann, hennes låt "Paper" är fantastisk. Kan hon bara göra ett lite större och coolare nummer så tror jag att hon har en jättechans, säger Måns Zelmerlöw.

- Annars är ju förhandsfavoriten Italien men jag förstår inte riktigt den. Jag har inte alls fallit för den.

TT: Vad tror du om Sveriges chanser då?

- Tittar man på oddsen så ser ju Sverige ut att hamna topp fem och det tror jag faktiskt att vi kommer att göra. Robin är ju svinbra och det är ett coolt nummer. Sedan vet jag inte om det sticker ut tillräckligt för att gå hela vägen, men kanske.

Samtidigt meddelar SVT att det blir Wiktoria Johansson, som tävlat i Melodifestivalen de två senaste åren, som får äran att dela ut Sveriges poäng i Eurovision Song Contest.

De två semifinalerna hålls den 9 och 11 maj och finalen avgörs den 13 maj.