Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Eurovision-programledarna Måns Zelmerlöw och Petra Mede mötte den samlade pressen i Stockholm under söndagen.

Måns och Petra ser fram emot festen

Petra Mede och Måns Zelmerlöw är mer än redo för Eurovision-festen. Programledarna utlovar stora shownummer, sång, glädje och humor.

Under den senaste veckan har det rapporterats om att Petra Mede tvingats avbryta repetitioner på grund av svåra ryggsmärtor. Under söndagens pressträff med programledarna ger hon dock lugnande besked.

- Det är bra. Jag har länge haft problem med min rygg och ibland blir det lite värre men jag har blivit väl omhändertagen och nu är jag "back in business". Det är inga problem, säger Petra Mede.

Hon är ett stort namn i Eurovision-kretsar efter sitt hyllade programledarskap i Malmö 2013 men känner inte att pressen är större nu.

- Det är alltid skönt att vara en "underdog" för då har ingen några förväntningar. Men man kan inte tänka på det så, jag gör inte samma grej igen utan jag gör något annat. För det första är jag inte ensam programledare, Måns är också med och jag tycker så mycket om att jobba med honom, säger Petra Mede.

"En gång i livet"

Måns Zelmerlöw, som ju vann Eurovision Song Contest i fjol, berättar att han egentligen tänkt dra ner på sitt programlederi för att kunna fokusera på musiken. Att leda Eurovision var dock "för stort för att tacka nej till".

- Det är något som man kanske bara får möjlighet att göra en gång i livet. Det är så kul att vara tillbaka i Eurovision-bubblan och få uppleva den på ett annat sätt, säger han.

Kompletterar varandra

De utlovar bland annat två rejäla shower under den kommande veckan – bland annat kommer den andra semifinalen att inledas med jättenumret "The story of Eurovision".

Petra Mede och Måns Zelmerlöw berättar att de lockar fram nya sidor hos varandra – något de kommer att dra nytta av på scenen.

- Hon gör mig rolig, jag är väldigt glad och tacksam över att Petra kommer att stå vid min sida, säger Zelmerlöw.

- Tyvärr kan jag inte säga att han gör mig till världens bästa sångare men jag försöker åtminstone sjunga när jag är med Måns, säger Mede.