Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regissören Måns Herngren gillar att "Bonusfamiljen" vågar vara båda allvarlig och rolig. Arkivbild.

Måns Herngren: Livet är inte så jävla enkelt

På måndag är "Bonusfamiljen" tillbaka i tv-rutan. Huvudregissören Måns Herngren tror att igenkänningsfaktorn är en av nycklarna till seriens framgång.

Dramakomediserien "Bonusfamiljen" går in på sin tredje säsong och den här gången är det Måns Herngren som varit huvudregissör och så kallad showrunner. Han gillade serien från dag ett och uppskattar att den vågar vara både allvarlig och rolig.

- Det där gillar jag verkligen med “Bonusfamiljen”, att det inte är en tydlig genre där man har bestämt sig för att ‘här ska det bara vara hjärta och smärta’ eller ‘här ska det bara vara flabb’, säger Herngren och fortsätter:

- Karaktärerna har alla våra mänskliga sidor – de är både patetiska och älskvärda; roliga och ytliga och djupa på samma gång.

Ny bekantskap

Måns Herngren berättar att tittarna i den tredje säsongen av "Bonusfamiljen" kommer att få stifta närmare bekantskap med några figurer som tidigare varit litet i bakgrunden. Som Patriks (Erik Johansson) pappa Ingmar (Christer Fant) och Petra Medes karaktär Katja.

Dessutom dyker komikern Nour El Refai upp i rollen som Sima.

"Bonusfamiljen" är skapad av bland andra Clara, Moa och Felix Herngren. Och just att arbeta med sin lillasyster Moa var något som lockade Måns Herngren.

- Jag har jobbat med min bror mycket det senaste sju åtta åren, och Felix och Moa har jobbat mycket med "Bonusfamiljen" säsong ett och två. Så det var kul att komma in och jobba med syrran.

TT: Är det första gången du jobbar med din syster?

- Jo det är det faktiskt. Hon har jobbat i tv-branschen i många år, som producent, och sen har hon skrivit mycket romaner. Men vi har aldrig jobbat på något projekt ihop.

Ny säsong

Det är oklart om den tredje säsongen av "Bonusfamiljen" blir den sista. SVT Dramas programchef Anna Croneman berättade i januari för Aftonbladet att kanalen inte hade några planer på att beställa ytterligare en säsong.

Men Måns Herngren stänger inte dörren.

- Det hänger nog på om skaparna och författarna, Moa och Ditta och de andra, känner att det får någon lustkänsla för att berätta en säsong till. Om de själva känner att det är tillräckligt bra, då kan jag inte tänka mig att det inte skulle kunna bli en säsong fyra, säger Måns Herngren.