Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mästerkocken avslöjad i förtid

Tusentals läsare av tidningarna Allt om mat och Månadens bok fick reda på vinnaren av Sveriges mästerkock redan innan finalen. Jurymedlemmen Markus Aujalay är besviken på slarvet.

Spänningen blev som bortblåst för prenumeranterna på Allt om mat och Månadens bok. Tidningarna, som skulle ha nått läsarna på fredag, damp på flera håll ner redan i går. I Allt om mat fanns en artikel om segraren Jennie Walldén och i Månadens bok fanns en annons för hennes nylanserade kokbok.

Stina Örtbrant, chef för Bonniers bokklubbar beklagar det inträffade i ett utlåtande till läsarna.

- Vi är uppriktigt ledsna för det misstag som har skett på grund av den mänskliga faktorn. Det är naturligtvis mycket tråkigt att vi inför gårdagskvällens final därmed förtog spänningen för de tittare som fick vetskap om vinnaren innan programmet sändes. Vi är mycket ledsna för detta och vi ser nu över våra rutiner. Vi har även bett TV4 om ursäkt, skriver hon.

Enligt Mona Johansson, chefredaktör på Allt om mat, berodde distributionsfelet på att posten i vissa områden haft så lite att göra att tidningen delats ut för tidigt.

- Vi har bett vår personal på distributionsavdelningen att kolla upp vad som har hänt, men jag är inte säker på att det går.

Jurymedlemmen Markus Aujalay är besviken på slarvet.

- Det är oerhört klantigt gjort, men ingenting som vi har någonting med att göra. Självklart är det tråkigt att det kom ut men jag hoppas att det inte fick en jättespridning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.