Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

"Mästarnas mästare"-finalisterna klara

Janni Larsson blev sjuk och hemskickad, och Jonas Björkman fick också lämna "Mästarnas mästare" efter att ha blivit besegrad i en nattduell i semifinalen. Martin Lidberg, Richard Richardsson, Anders Svensson och Maria Rooth gör upp i finalen.

Det börjar dra ihop sig i SVT:s "Mästarnas mästare". Med ett avsnitt kvar av årets säsong har dussinet deltagare reducerats till en kvartett: brottaren Martin Lidberg, fotbollsspelaren Anders Svensson, ishockeyspelaren Maria Rooth och snowboardåkaren Richard Richardsson.

Björkman låg illa till efter semifinalens första gren och behövde spotta upp sig i gren nummer två: "vattenkast".

Men det skulle visa sig att Björkmans prestation inte spelade någon större roll, då han och de andra deltagarnas insatser överskuggades av kampsportaren Janni Larssons dubbla missöden.

Först kom Larsson förödmjukande sist, en halvtimme efter ettan, i grenen som gick ut på att fylla en tom behållare med havsvatten genom att på avstånd kasta ut vattnet ur en hink. Sedan däckades hon av en magsjukdom, kunde inte fortsätta tävla och blev därefter hemskickad.

Men Jonas Björkmans sviktande form höll i sig. Han hamnade återigen sist i den tredje grenen, med väntande nattduell som följd. Björkman valde Maria Rooth som motståndare och ishockeyspelaren var stadigare på handen när det gällde att prickskjuta med armborst.