Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Lyssna på Bossens osläppta Harry Potter-låt

Bruce Springsteen och Harry Potter. Det är en kombination som nästan var en verklighet. Nu har Bossens osläppta låt till filmen läckt ut på internet. – Någon gång skulle jag vilja få med låten i en barnfilm. Det är en väldigt härlig låt, säger Bruce Springsteen till BBC.

Tanken var att Bruce Springsteen skulle bidra med en låt till den absolut första Harry Potter-filmen, men så blev inte fallet. Nu har den osläppta låten läckt, skriver nöjessajten Hypable

Det var i höstas som Bruce Springsteen avslöjade i en intervju med BBC Radio 2 att han skrivit en ballad för "Harry Potter och de vises sten" från 2001 med titeln "I'll stand by you always". Låten användes aldrig i filmen, och prisbelönte filmkompositören John Williams tog istället över jobbet. 

Läckt via internet

Bruce fortsätter intervjun med att berätta att han skrev låten till sin son, men inte varför den slutligen skrotades som ledmotivet. Han är dock hoppfull att den kan dyka upp i en framtida barnfilm. 

– Någon gång skulle jag vilja få med låten i en barnfilm. Det är en väldigt härlig låt, säger Bruce Springsteen i programmet.

LÄS MER: Bruce Springsteen på Ullevi

Låten läckte på fredagen ut på internet via en torrenthemsida, och kopierades därefter i snabb takt via hemsidor så som Youtube och Soundcloud. 

Vann Oscar

Detta är inte första gången som Bruce Springsteen skrivit filmmusik. Redan 1994 vann han en Oscar för låten "Streets of Philadelphia" i filmen "Philadelphia". 

Och senast 2008 kammade Bossen hem en Golden Globe för arbetet med Darren Aranofskys "The Wrestler". 

Här kan du lyssna på låten, och föreställa dig en något annorlunda första Harry Potter-film: