Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lyckad premiärsändning för SVT

Premiärsändningen gick galant och nu är första anhalten Eurovision Song Contest avklarad. En nöjd Christer Björkman andades ut på tisdagskvällen. -Vi har klarat första pusselbiten, nu har vi två kvar.

Utan trassel med tekniken rodde SVT den första semifinalen i land och showproducenten Christer Björkman är otroligt nöjd med insatserna så här långt.

-Petra var ljuvlig. Allting gick ut på tid, det blev inga grafiska fel, alla flaggor var rätt, säger han och fortsätter: -Vi fick en otroligt fin stämning i arenan. Det var målet för oss, att vi ville beröra och få en kontakt och jag tror att alla kände sig extremt inkluderade.

Petra Mede nöjd

Programledaren Petra Mede är rejält upprymd när TT Spektra pratar med henne minuterna efter sändningen.

-Jag är jättenöjd, jag blev riktigt spänd av förväntan själv, säger hon.

De samlade journalisterna på plats i Malmö ger hennes insatser tummen upp.

-Jag älskar Lill Lindfors som ledde programmet förra gången det var i Sverige. Men Petra Mede har lite samma känsla, säger Franck Thomas från Frankrike.

Lynda populär

Sarah Dawn Finers karaktär Lynda Woodruff rev ned skrattsalvor i presscentret.

-Jag kände inte till karaktären men jag tyckte att det var jätteroligt, säger Christine Fasching från Österrike. -Jag och mina kollegor älskade det, vi kiknade av skratt. Vi visste att svenska humorn var väldigt speciell men vi är lite bekanta med den sedan tidigare, säger Denis Zivcec från Slovenien.