Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lundgren och Haag julbordshowar igen

Tar med sig Marit Bergman på ny turné om och med julbord,

Det blir fjärde året i rad som ni gör er folkbildande krogshow Alla kan äta julbord. Är inte det ämnet uttömt vid det här laget? 
- Nej, tydligen inte. Det finns mycket kvar att säga om svenska folket och våra traditioner kring julbordet. Jag och Erik jobbar som vanligt ihop med regissören Karin af Klintberg men årets föreställning blir helt ny. Vi behåller den grundläggande dramaturgin, utformad efter julbordets turer, men vi skriver alltid nytt material till varje show.
Hur går det till?
- Jag och Erik sätter oss i sommar när det är som varmast och svettigast för att slipa på idéer och manus. I oktober presenterar vi sedan vårt arbete för Karin af Klintberg. Vi läser upp våra texter och skapar lite generad stämning varpå Karin säger "det här var roligt" eller "det här känns svårt", hon kommer helt enkelt med kloka tips och synpunkter, och i november blir det premiär på Kajskjul 8 i Göteborg. I år kommer vi också att gästa bland annat Malmö och Örebro innan vi sätter upp showen i Stockholm. Det enda jag med säkerhet vet är att vi kommer att berätta och förklara för besökarna vad julbordet egentligen går ut på och varför det faktiskt finns en poäng med att äta julmat en gång om året.
Är det bara du och Erik på scen eller har ni med er någon mer?
- Vi kommer att turnera med Marit Bergman, och det är vi jätteglada för. Hon kommer såklart att stå för de musikaliska inslagen, vi få se hur mycket utöver det som hon vill vara med och showa. Det är inte klart ännu.
Vad har du annars på gång?
- Jag har precis kommit tillbaka från en inspelningsvecka med ett nytt historieprogram - som inte är Historieätarna. Det är jag, Erik och Karin af Klintberg, vi jobbar väldigt bra ihop, och det kommer att tv-sändas i höst. Mer än så får jag tyvärr inte säga. Det är hemligt ännu så länge.
I ett annat program lärde du dig att jaga med Leif GW Persson. Hur går det egentligen med jakten?
- (skratt) Jodå, det går rätt bra. Jag jagar på. Det är betydligt enklare när man inte har ett tv-team i hasorna.


FOTNOT: Alla kan äta julbord får premiär på Kajskjul 8 den 23 november, och spelas därefter torsdag, fredag, lördag fram till 2 december.