Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lukas Grahams upprop för Christiania

Efter dödsskjutningen: "Köp ditt hasch någon annanstans!"

Det danska bandet Lukas Graham fick sitt stora internationella genombrott med debuten 7 years. Just nu genomför den 27-årige sångaren Lukas Graham Forchhammer och resten av den pop-souliga gruppen en större USA-turné. Men förra veckans skjutningar hemma i Köpenhamn har inte lämnat artisten oberörd.

Graham växte upp i fristaden Christiania, något han talat öppet om i många intervjuer. Onsdagen 31 augusti sköts två poliser i området. En man i 25-årsåldern greps efter skjutningarna, som sedan dog av skottskador i samband med gripandet.

Skjutningarna inträffade i samband med att polisen gjorde en razzia på "Pusher Street", fristadens huvudgata. för att gripa en person.

De boende i Christiania fick nog efter det blodiga skottdramat. I fredags morse rev de alla de små haschbodarna som kantar Pusher street en efter en.

"Hjälp Christiania!" vädjar Lukas Graham nu på twitter, och fortsätter: "Köp ditt hasch någon annan stans."

Christiania är med sina egna lagar och sin fria drogförsäljning en populär men kontroversiell och omdiskuterad fristad. Numera är området också en av Köpenhamns allra mest välbesökta turistattraktioner.