Lukas Grahams upprop för Christiania

Efter dödsskjutningen: "Köp ditt hasch någon annanstans!"

ANNONS
|

Det danska bandet Lukas Grahamfick sittstora internationella genombrott med debuten 7 years. Just nu genomför den27-årige sångarenLukas Graham Forchhammer och resten av denpop-souliga gruppenen större USA-turné. Men förra veckans skjutningarhemma iKöpenhamn har inte lämnat artisten oberörd.

Graham växteupp i fristaden Christiania, något han talat öppetom i många intervjuer. Onsdagen 31 augusti sköts två poliser i området. En man i 25-årsåldern greps efter skjutningarna, som sedan dog av skottskadori samband med gripandet.

Skjutningarnainträffade i samband med att polisengjorde en razziapå "Pusher Street", fristadens huvudgata. för att gripa en person.

De boende i Christiania fick nog efter det blodiga skottdramat. I fredags morse rev de alla de små haschbodarna som kantar Pusher street en efter en.

ANNONS

"Hjälp Christiania!" vädjarLukas Graham nu på twitter, och fortsätter: "Köp ditt hasch någon annan stans."

Christiania är med sina egna lagar och sinfria drogförsäljningen populär men kontroversiell och omdiskuterad fristad. Numera är området också en av Köpenhamns allra mest välbesökta turistattraktioner.

ANNONS