Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Luc Besson och Rebecca Ferguson tillbaka

Namnförvirring och återkomster lockar Hannes Dükler till spaning den här veckan.

Filmare: 2 x David Sandberg

Vi har just nu två svenska filmare med samma namn som gör internationell karriär: David Sandberg och David Sandberg. För att undvika förväxling har den ena, den David som gjort skräckisarna Lights out och kommande Anabelle: Creation, lagt in ett ”F” som initial i sitt namn (på undre bilden). Den andra David Sandberg belönades härom året med en Guldbagge för sin actionkomedikortfilm Kung Fury och har nu fått chansen att göra Hollywooddebut med Channing Tatum som producent, när det är det kinesiska seriealbumet Zombie Brothers som ska bli film.


Rebecca Ferguson: Ilsa Faust en gång till

Svenska Rebecca Ferguson återvänder som den brittiska spionen och lönnmördaren Ilsa Faust när inspelningen av den kommande Mission: Impossible-filmen drar igång inom kort. Det har hunnit gå 21 år sedan Tom Cruise gjorde debut som agenten Ethan Hunt och det pratas om att skådespelaren som gjort en grej av att göra sina egna stunts denna gång ska bräcka förra filmen Mission: Impossible – Rogue Nations spektakulära scener när han hängde från en stigande Airbus A400M. Regisserar gör liksom senast Christopher McQuarrie och premiären är planerad till juli nästa år.


Luc Besson: tillbaka i registolen


För 40 år sedan kom det första seriealbumet om Linda och Valentin, skapat av fransmännen Jean-Claude Mézières och Pierre Christin och som har inspirerat både till Stjärnornas krig av George Lucas och till Luc Bessons Det femte elementet. Berättelserna om rymdagenterna som skyddar jordens huvudstad Galaxity mot otillåtna tidresor blir nu för första gången film med Dane DeHaan och Cara Delevinge i huvudrollerna och med nyss nämnda Luc Besson i registolen. Premiär blir det i augusti.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.