Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Louise Johansson.

Louise Johansson bytte spår efter segern

Louise Johansson vann Sveriges Mästerkocks premiärsäsong, våren 2011.

Vad innebar segern för dig?

– Den innebar att jag kunde byta spår helt. Innan dess jobbade jag inom familjeföretaget, mest på lagret och med en del administrativa uppgifter. Segern gav mig en jättechans att starta en karriär i matvärlden, och där har jag blivit kvar.

Vad har du gjort efter segern?

– Allt möjligt. Man kan säga att jag frilansar på matområdet. Direkt efter tävlingen startade jag ett eget företag och släppte en kokbok. Sedan har jag lagat mycket mat på scen, hållit föredrag och lagat mat i både tv och radio. Det är knappt att man har ord för hur mycket som hände under det första året. I dag håller jag på mycket med matstyling och matreklam men jobbar också extra på restaurang för att hålla tempot uppe.

Vad har du för tips till årets vinnare?

– Ha roligt på resan, chanser som den här får man inte många gånger. I början är man väldigt eftertraktad och man lever verkligen drömmen. Visst kan det vara skönt att veta vad man vill med karriären, men man lär sig väldigt mycket på att bara följa med strömmen. Bara man inte tar på sig för mycket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.