Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lotta på Liseberg på norsk export

Allsångsprogrammet Lotta på Liseberg drar snart igång sin nionde säsong och då passar man på att bredda publiken. TV4 skickar vidare sin måndagssuccé till TV2 i Norge som ska visa programmet på lördagarna.

- Jag är jätte, jätteglad för detta. Vi har haft norska artister på scenen och en hel del norrmän i publiken även tidigare så det känns fantastiskt att programmet även ska visas i Norge, säger Lotta Engberg som laddar för fullt inför den kommande säsongen som inleds den 19 juni.

"Det är ju så kul att allsångsglädjen från Lotta, våra gästartister och musiker nu smittar av sig till den norska publiken", säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för programmet.

Lottas norska favorit kommer

Några namn på medverkande artister kan Lotta Engberg inte avslöja, mer än att hennes "största, norska favorit" kommer. Men att programmet ska visas på andra sidan gränsen är ingenting som kommer att påverka hur hon agerar på scenen.

- Jag har gjort det här så länge nu och har hunnit bli 54 år. Det finns nog ingenting som kan ändra hur jag är på scenen, säger hon och skrattar.

Allsång är ju stort även i Norge, hur kommer det sig att vi broderfolk tycker så mycket om att sjunga tillsammans?

- Tja, vi är ju lika på många sätt och allsången är absolut populär även i Norge. Jag har själv varit med i deras Allsång vid gränsen. Det är helt enkelt ett härligt och chosefritt sätt att umgås med musiken. Det är den inställningen jag tycker man ska till musik, att det är någonting som är kul och glatt och enkelt. Att alla känner att de är välkomna och kan vara med.

Hur är dina känslor inför Liseberg?

- Åh, det är ju hemma. Vi har gjort det här i så många år nu att jag inte vill vara utan det. Många människor förknippar mig med allsången och inte alls så mycket med det jag haft för mig tidigare. Speciellt barn, när de kommer fram kallar de inte mig för Lotta Engberg eller bara Lotta, utan Lotta på Liseberg. Det är kul.