Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lotta på Liseberg | Lisebergs stora scen, måndag

Show

Show

Lotta på Liseberg

Lisebergs stora scen, måndag

Publik: 7 000.

Bäst: Flickan och kråkan-allsången.

Sämst: Bobby Kimball har svårt med tonerna nuförtiden.

Sommarfeeling: Hm, nja.

Hur många av er lämnade autosvar på mejlen i fredags? "Jag har semester och återkommer den 11 augusti."? Jag tippar på bortemot 80 procent och att ganska många av er också passar på att ta en sväng till Liseberg under denna pre-Gothia Cup-vecka. Detta gynnar såklart Lotta på Liseberg som gör sig mycket bättre med mycket publik på plats. De två tidigare kvällarna har förvisso varit välfyllda men allsångs- och trängselmässigt klart klena. Bättre, mycket bättre, denna måndag. Det märks redan i Växeln hallå, aftonens första allsång, där det vokala sorlet i den gungande folkmassan är härligt.

Förutsättningarna för kanonkväll finns där men i vanlig ordning nuförtiden så blir denna den tredje Lotta på Liseberg för säsongen en tämligen lättglömd soppa. Bra gäster skulle många kunna hävda. Namnkunniga gäster, snarare. Och väldigt typiska för svensk tv-sänd underhållning.

Årets Diggiloo-föreställning har inte vält några kiosker men det hindrar inte Lena PH, Nanne Grönwall och Jessica Andersson från att bli inbjudna. Om dom gör bort sig? Inte alls. Om dom känns förutsägbara? Jodå. "Niklas Strömstedt med kompisar är på kort Sverigeturné, honom slänger vi in!" Och gamle Toto-sångaren Bobby Kimball är nog mest en våt dröm för musikermusikerna i orkestern. Det enda lite udda kortet är Mikael Wiehe och inte ens han är något vidare udda i allsångssammanhang längre. Chocka oss, Lotta! I alla fall lite.

Kanske genom att lägga in reklampausernas introtävlingar, klart mest underhållande på hela kvällen, som ett inslag även i sändningen? Vi vill släppa loss på semestern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.