Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Lotta på Liseberg | Liseberg, måndag

Lotta på Liseberg

Liseberg, måndag

Publik: Runt 10 000, mest i år i alla fall.

Sommarfeeling: Sensommarsådan i så fall, men underhållningen värmer.

Det finns ett talesätt i underhållningsbranschen som säger ”Om du ska avsluta, avsluta med en smäll”.

Mycket möjligt att det gäller för andra branscher också, men för årets Lotta på Liseberg var denna avslutning inte bara härlig utan också väldigt viktig. Den visar nämligen på att det GÅR att skrapa ihop riktigt BRA artister över hela linjen i ett och samma program. Jill Johnson, Linnea Henriksson, After Shave & Anders Eriksson, Kevin Walker och Joelle. Något för alla, inte bara sådär lite halvslött ”något för alla” utan verkligen väl valda artister ur många kategorier. Precis det som bokarna till Lotta på Liseberg måste jobba stenhårt på framöver om det teve-sända allsångskonceptet ska leva vidare. Och det ska det väl?

Ta Jill Johnson, till exempel. Alltid förträffligt bra och numera med en folklig anknytning i och med sitt Nashville-program som klär henne väldigt väl. Tre låtar får hon, två i sändning och suset i publiken när hon drar igång Jolene är genuint. Jill gör sin krogshow på Rondo i höst, med det självförtroendet hon har nu så måste det bli succé.

Jag har sett Linnea Henriksson på ett gäng festivaler i sommar hon tar alltid vara på tillfället att vara bäst när det gäller. Hennes Halmstad är, rakt ur minnet, årets bästa musikaliska ögonblick i Lotta på Liseberg.

När sedan både After Shave & Anders Eriksson och Kevin Walker och Joelle gör det som förväntas av dem och dessutom gör det prickfritt så är det utan tvekan Lottas bästa show på hela sommaren. Med rekordpublik, dessutom. Kanske 10 000? Ta det vidare härifrån, Lotta och gänget. Uppåt, framåt och iväg så ses vi nästa sommar.

Årets …

Bästa: Sven-Bertil Taube. Alltid Sven-Bertil Taube. Men också Linnea Henriksson som går från klarhet till klarhet. En av de blivande stora?

Sämsta: Jämnt skägg mellan Bobby Kimballs Toto-buskis och Ronander, Rickfors och Hylanders vanvettigt otidsenliga rockmusik.

Som-ett-lokomotiv: Bandet. År efter år, delvis i nya skepnader, får de god ordning på allt som kastas på dem. Jag tror inte många förstår vilket hästjobb de gör.

Lotta: Lotta Engberg. Ett bra år för Lotta själv. Säker, lagom rolig och en fröjd att höra i allsångerna. Numera ett fullblodsproffs även på att leda tv-program.

Självklara inslag till nästa års sändning: Introtävlingarna i pauserna har genomgående varit den bästa underhållningen. Måste med nästa sommar, TV4! Annars riskerar vi missa åttaårige Joel som ägde Waterloo totalt.

Roligaste: Sven-Bertil Taube struntar i körschematider och berättar en lååång historia. Producenterna slet sitt hår? Honom bossar ni inte över.

Roligaste 2: Per Anderssons första tre minuter.

Tråkigaste: Per Anderssons resterande 1 000 minuter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.