Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lotta på Liseberg | Liseberg, måndag

Lottas sista suck för i år. Kanske också sommarens?

Tomas von Brömssen, detta mänskliga lyckopiller, i duett med Lill Lindfors. Vad sägs om den avslutningskaramellen? Att se dessa två underhållningsgiganter sjunga tillsammans är naturligtvis kvällens absoluta höjdare när Lotta och gänget sätter punkt för en säsong som i det stora hela måste sammanfattas som lyckad.

Hyfsat jämn nivå på artisteriet och en produktion och ett sätt att göra både liveshow och tv-program som verkligen satt sig. Jag ser alltså ingen egentlig anledning till att göra om så mycket inför nästa säsong. En sådan blir det ju, det avslöjade Lotta Engberg så strategiskt redan i förra veckan, och det är väl bara att smida medan det så kallade järnet är varmt?

Sista kvällen med gänget bjuder i övrigt på allt från mikrofonfadäs med en övertänd Jens Hult som sedan får liv i sin Stiftelsen-variant av Mumford & Sons med banjo. Molly Sandén luftar strupen och gör det som alltid med den äran, dock lika mycket som alltid med en låt som inte riktigt lyfter. Och Eric Saade? Molly Sandéns gamla pingla? Jodå, han är ju precis lika mycket Eric Saade som han alltid varit. En sång- och dansman som uppenbarligen har en skyltstark tjejpublik trots årets Mello-debacle.

Och Lotta, vilken Send in the clowns! Wow!

Så vad är det man brukar säga? Väl kämpat så ses vi nästa år!

Allsång: Lotta på Liseberg

Liseberg, måndag

Bäst: Jens Hult springer in, rycker åt sig mickstativet men micken flyger ner för trappan och ut i publiken. Jens håller sig cool, får upp micken på scen lagom till första versen. Tjusigt.

Sämst: Bra startfält, men kanske saknades den riktiga toppen för att vara en finalkväll?

Publik: 10 000? Stor och peppad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.