Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Lotta Engberg i vandringsolycka

Allsångsledaren föll handlöst och skadade revbenen. "Det hände en dum grej."

Ikväll, måndag, är det säsongsstart för allsången Lotta på Liseberg. Lotta Engberg förbereder sig för fullt, men hade premiären varit för en vecka sedan hade det varit hart när omöjlig för henne att genomföra den.

 – Jag har haft väldigt ont och gått på smärtstillande. Ändå har det smärtat varje gång jag skrattat eller hostat, så det har förstås varit svårt att sjunga, berättar Lotta Engberg.

För tio dagar sedan var allsångsprofilen i Västerbotten för att ladda batterierna och var ute och vandrade i naturen. Sällskapet hade tagit paus och förberedde maten.

Föll bakåt mot en bänk

– Det hände en dum grej. Vi grillade falukorv. Jag satt på en sådan där ryggsäck som man kan fälla ut till en liten pall och böjde mig fram för att fixa med grillen. När jag skulle sätta mig igen hade ryggsäcken trillat så jag trillade rakt bakåt, berättar Lotta Engberg och fortsätter:

– Det låter kanske inte så farligt, men jag for rakt in en träbänk och slog i ryggen riktigt illa. Man blir väl lite skörare med åren också, det tog illa rakt över revbenen. 

Haft väldigt ont

Lotta Engberg valde dock att inte uppsöka läkare. 

– Det gjorde ordentligt ont, men jag vet ju att när det gäller skador på revbenen brukar man inte göra så mycket. Så jag har ätit smärtstillande och försökt vila så mycket som möjligt. Det har varit kämpigt, men nu känns det ändå okej inför premiären.

Under måndagskvällen är det alltså premiär för årets Lotta på Liseberg. Bland de gästande artisterna märks Peg Parnevik, Christer Sjögren och Jon Henrik Fjällgren.