Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Lotta Engberg är fångad av en stormvind

Lotta Engberg är fångad av en stormvind. Det är i alla fall den raden hon skojfriskt öppnar med tio minuter innan livesändning, för att sedan ta en runda i publiken och leka matchmaker. Hon menar på att det är ikväll svensk sommar på riktigt och visst känns det så när vinden sveper över hela Liseberg.

Allsång på Liseberg

Måndag 17 juli.

Publik: 8500.

Bäst: Shirins tolkning av Halleluja i sista reklampausen.

Kall och bedrövlig. Men det gör inte så mycket, för i publiken finns den värme som behövs för att kompensera för julistormen. Lyckan i barnens ögon. Pensionärerna som lite diskret gömmer sig bakom solglasögonen, men med ansiktsuttryck man hade velat knäppa svartvita bilder på och ha på väggen hemma. Semesterkännarna som bara har längtat efter dra med familjen på en allsång med Lotta. Det är sannerligen en familjefest representerad av samtliga generationer.

Allsång på riktigt med gammal goding

Tommy Nilsson inleder klassiskt och får igång allsången på riktigt. Man ska väl ha en sådan där gammal goding för att få programmet hållbart. Annat blir det när Quest bjuder på en riktig dansshow. När de sjunger "feels like I'm walking on the moon" känns det nästan som en hyllning till Michael Jacksons moonwalk. De må vara unga, men kanske får de åka hem och öva lite till för det hela faller lite platt i sammanhanget.

När TV-sändningen tar paus i reklamen fortsätter kalaset på plats. Det är nästan då det händer på riktigt. Avslappnat, charmigt. Lotta drar upp folk från publiken som får göra en egen liten allsång. Har inte alla någon gång drömt om att bli popstjärna? Lotta på Liseberg är åtminstone en början.

Robin Bengtsson fångar alla tjejers hjärtan

Shirley Clamp, egen i sin sort. Hon har inte bara en röst som heter duga, hon kan tala för sig själv. Rolig är hon också. Spricker dina stämband någon gång, Shirley, behöver stå upp-branschen fler kvinnliga ansikten. Jag ville bara säga det. Clamp hade varit det mest vattentäta och självklara kortet av det som fanns att erbjuda ikväll, om det inte Robin Bengtsson hade varit på plats. Han är väl det nya svarta vad gäller att fånga alla tjejers hjärtan och han fick ju faktiskt vara vårt lands röst i Eurovision. När han drar igång vinnarlåten I can't go on förvandlas de gröna, rätt obekväma, plaststolarna till ett dansgolv. Han fullständigt dominerar kvällen på Liseberg.

Shirin, Robin Bengtsson, Shirley Clamp, Tommy Nilsson, Shirin och Quest. En salig blandning artister på plats på scenen. Och det är kanske just det som gör allsången så fin ändå. Att likt generationerna i publiken, är även artister från branschens alla hörn och kanter representerade. Det är för alla.