Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Lotta drev bort regnet

Turgumman Lotta undvek det mesta av spöregnet och festade allsången torr med Samir & Viktor.

Lotta på Liseberg

Publik: Tapper och med tiden allt större.

Bäst: Ida Wiklund och Groupie

Sämst: Eländesvädret

Kvällens gäster: Samir & Viktor, Ida Wiklund, Louise Hoffsten, Ola Salo.

Nästa veckas gäster: Ace Wilder, Loa Falkman, Ken Ring, Brolle och Charlotte Perrelli. 

Vi ska bada. Vi ska bada. Vi ska bada, NAKNA. Så sjunger kvällens dragplåster Samir och Viktor. Men i själva verket borde de sjunga på Galenskaparnas, Alla ska bada. För alla badar. Det är blött precis över allt. Regnet över Liseberg borde kallas för monsun. Hade det varit blötare hade Lotta behövt hålla allsången i Flumeride. Ja, ni fattar. Och då har programmet inte ens hunnit börja. Vädermässigt har det än så länge verkligen inte varit Lottas sommar. 

Men spelglädjen och programmet kan förstås inte stanna upp för det. Då hade det inte blivit många avsnitt. Likväl känns det nästan som ett elakt skämt när första allsångslåten är "Sommar och sol". Men då sker magi. Programmet prickar ett uppehåll och regnet slutar. Sen visar det sig knappt igen. 

LÄS MER: Lotta tillbaka på Liseberg

LÄS MER: Hasse drog folk till Lotta på Liseberg

På det följer Samir & Viktor som slår på stort med ett helt gäng dansare och synkroniserad publikinteraktion. Duon visar dessutom på bedårande självinsikt när deras nya singel om att få feeling inleds med att de är tillbaka och hela Sverige undrar "varför då?" 

Men det som musik- och dokusåpastjärnorna kanske saknar i musikalisk talang ämnar de ta igen med ren och skär energi. Stämningen är som förbytt.

Även om det kan kännas som det finns ett glapp mellan deras unga publik och den traditionellt något äldre allsångspubliken så förenas de båda av Samir & Viktor i en slags gemensam genre av folklighet.

Nästa gäst, doldisen Ida Wiklund, bjuder därefter på kvällens finaste framträdande som är både finstämt och skört. Tyvärr går det lite förlorat på publiken som är mer intresserad av att vinka åt tv-kamerorna.

Louise Hoffsten är förstås också duktig men hennes låt lämnar inga bestående intryck. Bättre då när hon får göra Så skimrande var aldrig havet med Lotta och publiken, även om melodin i stunder är lite överallt tyvärr.

Bra drag i Ola Salo också, i dubbel bemärkelse, då han sjunger starkt samt gjort sig fin i färggrant hår och storslagna klänningar. Fast när det står klart att både framträdande och outfit handlar om en reklamplug för hans huvudroll i Hedvig and the angry inch går något förlorat. Bra casting dock.

På det stora hela är Lotta ett väldigt reklamigt program. När det inte är reklam för diskmedel är det framträdanden som är reklam för singlar, musikaler med mera.

Det är nog därför allt blir så befriande kravlöst i framträdandena som inte tv-sänds. Likt när Samir & Viktor kommer tillbaka och framför "Groupie" till publikens omåttliga glädje. Fabrikskänslan försvinner och ersätts med musik och glädje.

LÄS MER: Lotta Engbergs nya liv i höst: "Vill lära mig något nytt"