Lorrygänget tillbaka med "Lyrro"

ANNONS
|

- Jag tror inte att du kan göra någonting i dag utan att det finns människor som kommer att provoceras. Men det är meningen att det här ska bli en rolig film och jag tror att de flesta kommer att tycka att den är det, säger han till TT.

Yngre förmågor

Mer än två decennier har gått sedan Lorry-gänget sist samlades för att göra film. Den här gången får Peter Dalle, Suzanne Reuter, Johan Ulveson och Claes Månsson hjälp av yngre förmågor som Björn Gustafsson, Nour El Refai, Henrik Dorsin och Sanna Sundqvist.

ANNONS

- Jag tyckte att vi var för gamla för att göra vissa saker och ville jobba med dem jag tyckte passade för det här. Vi behöver andra åldrar, vi är ju i 60-årsåldern i dag, vi som gjorde "Yrrol", säger Peter Dalle.

Claes Månsson är entusiastisk över de nya Lorry-kollegorna:

- Det är bra med friskt blod och de är ju oerhört begåvade människor allihop.

Politiskt inkorrekt

Tv-serien "Lorry" var känd för att titt som tätt bli anmäld till radio- och tv-nämnden. Den politiskt inkorrekta tonen känns igen när Peter Dalle presenterar ramhandlingen till sketchfilmen "Lyrro" som börjar spelas in på Aruba efter midsommar. Filmen följer två par – ett som flyr från ett fattigt land i söder till ett land i norr för att få ett bättre liv, och ett som flyr norrifrån "för att bli smala, bruna, friska och slippa vintern".

ANNONS

- Nej, jag är inte så nervös av mig när det gäller mitt yrke, andra saker kan jag vara det över, men inte detta, säger Peter Dalle.

Uppfinnaren dyker upp

Den slipprige farbror Bosse och uppfinnaren från Sundbyberg var återkommande figurer i Lorry-sketcherna. Peter Dalle berättar att ett par av de gamla rollfigurerna kommer att dyka upp även i den nya filmen – men vill inte avslöja vilka.

Fast tystnaden räcker inte länge. På sitt tankspridda Lorry-manér spräcker Claes Månsson hemligheten.

- Uppfinnaren kommer så klart att vara med och hans kompis på Patentverket, skvallrar han.

TT

Fakta: Lorry-gänget

Bestod från början av Peter Dalle, Johan Ulveson, Claes Månsson, Stefan Sauk, Ulla Skoog och Lena Endre.

Fler Lorry-medlemmar: Gunilla Röör, Gunnel Fred och Suzanne Reuter.

Historik: Började som en tv-serie i SVT som hade premiär 1989 och sändes i fyra säsonger. På 1990-talet gjorde Lorry-gänget också en krogshow på Tyrol i Stockholm. 1994 hade filmen "Yrrol – en kolossalt genomtänkt film" biopremiär.

Återkommande Lorry-figurer: Uppfinnaren från Sundbyberg, farbror Bosse, Topzy und Wolf, doktor Dengroth.

Aktuella: Med kommande filmen "Lyrro – ut&invandrarna" som spelas in på Aruba och i Sverige med premiär nästa år.

ANNONS