Loj start med The Radio Dept

Skånska The Radio Dept fungerar bättre på skiva än som pigg festivalstarter.

ANNONS
|

Med växelvis dubbla syntar och gitarrer, och förstärkta med bas och trummor, såborde The Radio Dept kunna bjuda på lite mer tryck.

Det är såklart ingen avundsvärd uppgift att inleda festivalen, om man inte spelar solstekt partypop av den gladare sorten, och det gör inte The Radio Dept. I alla fall inte så ofta.

Bandet består numera av sångaren/gitarristen Johan Duncanson och Martin Carlberg på keyboard, men på scenen i Slottsskogen är det som förr i tiden fyra personer. Och det är just så som Radio Dept känns. Som förr i tiden.

LÄS MER: Följ GP:s livebevakning från WoW

ANNONS

Med sin svala shoegazingpop och inåtvända blick – men i och för sig också med tänkvärda texter (som tyvärr inte alls går fram när Duncanson sjunger ) och ett emellanåt skönt malande gung – låter skåningarna som en mix av New Order, The xx och Jens Lekman.

Att de förra åretreste sig på nio och komtillbaka efter den segdragna konflikten med sitt musikförlag och släppte fina albumet Running out of love, deras fjärde sedan debuten 2003, är såklart roligt. Det betyder inte att The Radio Dept fungerar som den där sköna partystartern man så gärna vill ha.

ANNONS