Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liamoo tävlar med låten "Last breath" i Melodifestivalens final på lördag. Här repeterar han under ett publikt genrep i Friends arena.

Ljudmiss för Liamoo under viktiga genrepet

Ljud och bild försvann för Liamoo under det första genrepet av Melodifestivalens finalomgång. Och Renaida tappade medhörningens dosa. Just det här genrepet är extra viktigt eftersom den internationella juryn baserar sina röster på fredagens framträdanden.

Snart smäller det – på lördag kväll kommer svenska folket tillsammans med en internationell jury att rösta fram vem som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest i Lissabon.

Men efter det första genrepet finns det en del för produktionen att fila på. Under Liamoos låt försvann introljudet och även kameravinklarna strulade.

- Jag märkte ingenting, jag körde på och hade kul, men de (SVT) måste få klart det de jobbar med, säger Liamoo efter genrepet.

"För rättvisan"

För att få en rättvis chans fick han kliva upp på scenen en gång till, då den internationella juryn får bidragen skickade till sig var för sig, och inte ser hela programmet.

- Annars hade min låt inte haft ett intro och det är svårt att avgöra på det, säger han.

Tävlingsproducenten Christer Björkman lyssnade själv igenom bidraget från ljudmixningen och tyckte att det fanns en poäng i att låta Liamoo framträda igen.

- Och eftersom det inte spelar någon som helst roll, det finns ingen rättviseaspekt då vi skickar klippen ett och ett till jurygrupperna, kände vi att vi gör om det för rättvisans skull, det tar oss tre minuter och alla blir glada och lugna, säger han.

"Körde minsann inte om"

När Renaida skulle upp för sin trappa stötte även hon på problem.

- Medhörningens dosa trillade av, så jag blev lite stressad. Men jag körde minsann inte om för det, säger hon.

Strulet var mycket störande, berättar Reinada, just eftersom att den internationella juryn sitter på mycket makt.

- Helt plötsligt trillade den av och det drar ju i öronen. Jag tog upp dosan och tänkte att jag skulle stoppa den i fickan, men kom på att jag bytt kläder och inte har några fickor, säger Renaida.

"Bästa gången"

Sladden är lång och hon kunde därför hålla dosan i handen.

- Internationella juryn är det jag är mest taggad på, så jag hoppas att det inte störde så mycket. Jag tycker att min låt är internationell och jag tror att juryn gillar den, säger hon.

Även mellan bidragen strulade ljud och ljus. Programledaren David Lindgren hamnade i mörker under vissa delar av genrepet när lamporna inte lyste rätt, och en av sidekicken Fab Freddies repliker kapades på mitten.

Någon som det däremot gick bra för var Felix Sandman. Han gick vidare till finalen via Andra chansen och har sedan dess blivit en av favoriterna.

- Det här var en av de bästa gångerna och det var kul att det var inför juryn också. Jag hoppas att jag gör så här och lite bättre imorgon, säger han.