Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Little Steven: “Vi kommer tillbaka”

Bruce Springsteen och E-Street Band har lämnat Göteborg, men inte för sista gången.

 

Direkt efter lördagens rekordbrytande konsert på Ullevi lämnade Bruce Springsteen Göteborg för ett väntande privatplan på Landvetter för att åka och stödja dottern Jessica Springsteen som tävlar i Dublin Horse Show på Irland. Totalt spenderade Bossen cirka sju timmar i landet. 

Under söndagen lämnade även E-Street Band hotellet Elite Plaza i Göteborg för att fortsätta till nästa stopp på turnén. En skara fans hade samlats utanför när bandmedlemmarna vinkade hejdå och flera av dem bjöd även på både autografer och kramar. 

På förhand har det förekommit återkommande spekulationer om att detta kanske blir sista gången som Bruce Springsteen gästar Göteborg tillsammans med E-Street Band. Bandet kör förvisso fortfarande tre och en halv timme långa konserter men ingen av dem blir yngre för det. Nästa skiva som Springsteen har inplannerad är därtill ett soloalbum tänkt att släppas någon gång under 2017. Men till de oroliga fansen hade gitarristen Little Steven ändå tröstande ord att ge. 

- Vi kommer tillbaka.  

Både Bruce och medlemmarna i E-Street Band har flera gånger uttryckt sin glädje över att få komma och spela i Göteborg. Under lördagens konsert tog Bruce Springsteen tid på sig att hylla både Sverige, Göteborg och fansen från scenen. “Vi älskar er” ropade en märkbart berörd Bruce flera gånger.

Även saxofonisten Jake Clemons stämmer in i hyllningskören via twitter.

“Overkligt ikväll på Ullevi. Det är bäst att någon kollar efter sprickor imorgon.”