Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Little Steven bjuder in till rockfest

Steven Van Zandt "Little Steven" klev upp på scen och började DJ:a på Hard Rock Café i Göteborg. GP träffade stjärnan för en exklusiv intervju.

Världsstjärnan Steven Van Zandt är på ett strålande festhumör när han intar scenen för ett spontangig på Hard Rock Café som han inleder med "Meet Me in the City".

- Godmiddag och välkomna till överraskningsfesten. Jag vet inte hur mycket plats det finns att dansa på men ja, ja. Synd på vädret, ni kommer direkt från stranden antar jag. Vi ska bara fucka runt ett tag här, ha lite kul, spela lite.... Outtakes, säger Steven Van Zandt medan besökarna jublar.

Little Steven bjöd på spontangig
Stjärnan drog igång med musik från The Clash, New York Dolls, Jeff Beck, Darlene Love och The Byrds. Medan han DJ:ade sjöng publiken med för full hals och dansade. Steven passade även på att snacka med fans och skrev generöst med autografer under låtarna. Något som han, om man får tro de mest inbitna autografjägarna, annars är extrem sparsam med.

Ett hundratal fans svarade på hans dansinvit och dök upp till ett redan rätt så fullt Hard Rock Café  

- Det känns grymt att vara tillbaka, det är svårt att inte älska ett ställe som älskar en så mycket tillbaka.

Steven har en radioshow som han gör veckoligen, Stevens Underground Garage. Spelningen på Hard Rock Café var däremot inte en del av den vanliga sändningsschemat, utan något som Steven säger att han gjorde för att han fick lust. Sen kanske det sänds som ett specialavsnitt i framtiden.

- Jag känner inte att det finns mycket radio som spelar den musik jag växte upp med längre. Så jag ville göra det och dessutom spela nya rockband eftersom inga andra shower gör det längre.

Fansen lyriska 
Till fansens stora glädje spelades många outtakes från Darkness of the edge of Town och The River.

- Jag försöker få Bruce att spela fler outtakes eftersom jag vet att fansen gillar det, men tyvärr har jag inte varit så framgångsrik där, säger Steven van Zandt med ett skratt.

Vad publiken kan vänta sig inför lördagens konsert vet han inte.

- Ja du, det brukar jag få reda på tio minuter innan vi går på. Det kan bli vad som helst?

Förutom att vara medlem i E-Street Band är Steven Van Zandt också en framgångsrik skådespelare som synts i Sopranos och egna serien Lillyhammer.

- Vi får se när jag kommer tillbaka till det, men jag har väldigt många projekt på gång som jag vill göra?

Du fick ju med i Springsteen i ett avsnitt av Lillyhammer, vad tycker du om honom som skådis?

- Hehe, han var duktig. Det var kul att vi fick med honom. Vi hade länge gått med idéen att han skulle vara med som min tyste kusin. Och det fungerade. Han var riktigt läskig tyckte jag.

 

Little Steven från E Street Band spelar outtakes på Hard Rock!

Ett filmklipp publicerat av Sebastian Ahokas (@ahokas)

 

Tidigare under fredagen bjöd Little Steven in alla som vill komma till en "rock and roll"-eftermiddag på Hard Rock Café i Göteborg via Twitter. "Jag har en grym dag i Göteborg, känns som en perfekt dag för Rock and Roll och dansparty", skriver han. 

 

 

Vid fyratiden på torsdagen checkade Max Weinberg, Gary Tallent, Roy Bittan, Nils Lofgren, Jake Clemons och Steve Van Zandt från E Street Band in på Elite Plaza på Västra Hamngatan i Göteborg. Bruce Springsteen däremot är ännu inte på svensk mark, utan på hästshow i Dublin. 

LÄS MER: Uppgifter: Därför nobbar Bruce Göteborg

Under fredag förmiddag har bland annat Roy Bittan och Jake Clemons synts till utanför hotellet. Bittan kom ut och skrev autografer till några väntande fans och gick sedan för att ta en promenad i stan.

- Jag älskar det här, sa Roy om att vara tillbaka i Göteborg.

Jake Clemons tog en biltur för att "njuta av staden". 

Senare under fredagen verkar bandmedlemmen, tillika Sopranosstjärnan Steve Van Zandt, blivit sugen på fest och dans i det fina vädret och bjöd på rockfest på Hard Rock Café som fortfarande pågick strax efter klockan 18.