Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liseberg öppnar jätteutställning med Håkan Hellström

Nästa sommar öppnar en stor Håkan Hellström-utställning på Liseberg, erfar GP. Evert Taube har redan fått flytta ut, till Taubesällskapets förtvivlan.

Det finns långt gångna planer på en stor utställning tillägnad Håkan Hellström och hans musik på Liseberg. Det uppger flera källor för GP.

De ansvariga bakom projektet, Liseberg och Håkan Hellströms skivbolag Woah Dad, lägger locket på.

- Jag kan bekräfta att vi kommer göra någonting på Stora scenområden till 2017, men vad kan jag inte säga i dag, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

- Vi har ingen kommentar på det. Det låter spännande, säger Niklas Lundell på Woah Dad.

Enligt GP:s uppgiftslämnare är tanken att det inte bara ska bli en traditionell utställning, utan en interaktiv upplevelse, där besökaren ska få komma nära idolen och känna sig som en del av hans värld.

Förutom mängder av Hellström-prylar finns planer på att använda filmen som gjordes när Håkan Hellström stod på Ullevis scen 2014. Dessutom finns det mycket filmat material från de två konserterna i New York tidigare i år.

Inspiration till utställningen har bland annat hämtats från Abba-museet i Stockholm och den turnerande utställningen David Bowie is.

Dessutom ska teamet bakom Håkan Hellström ha besökt sommarens stora utställning om the Rolling Stones på the Saatchi Galley i London för att inhämta idéer.
Där kan man med modern filmteknik bland annat följa med bakom scenen för att få känsla av stämningen backstage inför en stor konsert.

Om det hela utmynnar i ett permanent museum till Håkan Hellströms ära är inte känt, men det åtta år gamla Taubemuseet Evert Taubes värld, vars lokaler är en del av Stora scenområdet, har redan stängts för publik.

LÄS MER: GP:s skribent Kristian Wedel förutsåg händelserna redan förra sommaren

Orsaken är vikande siffror, knappt 30 000 besökare per år är en spillra av de 250 000 parken förväntade sig. Enligt Liseberg hålls museet stängt under 2016 och 2017. Vad som ska hända därefter är oklart.

Det här upprör många. Både Taubesällskapet och Lisebergs tidigare vd Mats Wedin har engagerat sig i frågan och skickat brev till parkens nuvarande ledning med vädjan om att museet ska räddas kvar.

- Vi är oroade och tycker att det är olyckligt att de gör så här, säger Göran Gynne på Taubesällskapet.

Lisebergs förre vd Mats Wedin, som tillsammans med Göran Johansson drev igenom Taubemuseets tillkomst, har också hört rykten om att Håkan Hellström ska ta över lokalen.

- Jag undrar vad Håkan Hellström själv skulle säga om att han sparkar ut Evert Taube från Liseberg, säger Mats Wedin.