Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linnea Henriksson. Arkivbild.

Linnea Henriksson uppträder i Melodifestivalen

I en mellanakt i årets tredje deltävling av Melodifestivalen ska Linnea Henriksson förvandla Siw Malmkvists "Mamma är lik sin mamma" till en feministisk kampsång, skriver Aftonbladet.

- Låten är en kommentar i kvinnokampen. Vi har kommit mycket längre på de 50 år som den här låten har levt, men det är fortfarande en kamp, och det är väldigt mycket kvinnorna som går där och dammar och städar upp för oss alla. Vi måste säga tack till alla som gått före, säger hon till tidningen.

Hon framför låten tillsammans med rapartisten Stor.

- Den här kampen ska vi föra tillsammans. Jag tycker väldigt mycket om honom, men jag vill också få in en manlig röst i det här. Det kändes viktigt i det budskap jag vill skicka.

Originallåten heter "Sadie, the cleaning lady" och spelades in av Johnny Farnham 1967. Den svenska översättningen kom året efter och är skriven av Stikkan Andersson.

Linnea Henriksson, som kom på fjärde plats i "Idol" 2010, släppte sitt tredje och självbetitlade album i slutet av förra året och sågs kort efter det som resande reporter i Musikhjälpen.