Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linds sommarprat sätter fart på stora tankar

Emilia Lind är lyssnarnas sommarvärd – och tur är väl det. Den tanken slår en redan en kvart in och stannar kvar under hela programmet.

När Lind är 16 år gammal dör hennes mamma. Hon fyller sommarpratet med vardagliga saker och minnen av mamman. Som frukosten på helgen med bröd från bageriet, hur mycket hon älskar fotboll och att hon drömde om att en dag få vara med på Göteborgs-Postens sportsidor. Pappan är frånvarande, hon har inga syskon och hamnar i fosterhem.

Linds sommarprat sätter fart på stora tankar som oftast inte får någon plats bland handlingslistor och tvättider. Om ensamhet, saknad och rädslan för att mista någon man älskar. Känslor är vanskligt att prata om, men Lind gör det bra. Hon tar med oss in i skogen hon springer till när hon får veta att mamman är död och till fotbollsplanen där hon hittar någon slags trygghet. 

"Jag har så mycket kärlek att ge", säger hon och berättar att hennes mål med livet är att ha en egen familj. Lind förklarar att hon vill visa att man inte är sin sorg och att hon trots den är en helt vanlig människa. Sommar i P1 skulle vinna på ännu mer sådant.