Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Programledaren Linda LIndorff tillsammans med årets "Bonde söker fru"-deltagare: Erik Ohlsson, Leonora Vilhelmsson, Fredrik Leandersson, Joacim Rickling, Wilhelm Nyh, Johan Petersson, Jörgen Pettersson, Dennis Andersson och Therese Sherlunda. Saknas på bilden gör "revanschbonden" Marcus Sjöberg som kommer att göra entré senare under säsongen.

Lindorff: "Fler bönder – mer kärlek"

"Bonde söker fru" är tillbaka i TV4. Programledaren Linda Lindorff utlovar en säsong utöver det vanliga.

Det är rekordmånga lantbrukare som syns i "Bonde söker fru" i höst. Tidigare i år presenterades traditionsenligt åtta bönder – sedan dess har ytterligare två tillkommit.

Exakt varför det har blivit så kommer att avslöjas under säsongens gång. Redan nu berättar dock programledaren Linda Lindorff att det blir många överraskningar.

- Vi har ju fler bönder än någonsin vilket ger fler spännande historier och faktiskt mer kärlek. Det som har slagit mig är att det är den mest överraskande säsongen någonsin. Jag kan inte minnas att jag har tappat hakan och blivit förvånad så här många gånger, säger hon.

Brevrekord

Hjortbonden Joacim Rickling är en av dem som har kommit in längs vägen och han har redan gjort avtryck. Under det första dygnet efter att han presenterats i somras fick han i snitt ett friarbrev i minuten. I slutändan bestod hans skörd av runt 2 000 brev – nytt "Bonde söker fru"-rekord.

- Det är helt fantastiskt att så många tjejer tar sig tid att skriva. Att det blev så mycket brev är ju roligt i sig men samtidigt gör det allt svårare, i slutändan är det ju en person man vill hitta, säger Joacim Rickling.

TT: Hur tar man sig an så många brev?

- Jag fick ju ta hjälp av familj och vänner. För jag tänkte att jag inte vill missa ett enda brev ifall det är den tjejen som ska bli min kärlek.

"Var en chock"

Bland årets bönder hittar man bland annat också skogsbonden Leonora Vilhelmsson.

- Jag sökte till "Bonde söker fru" för jag har lite problem med att komma ut och dejta. Jag bor ju på en liten ort, har en dotter på 6,5 år och jag lever som homosexuell. Så jag hade alla förutsättningar emot mig, säger hon.

Kviguppfödaren och alpinåkaren Erik Ohlsson sökte inte själv till "Bonde söker fru". I stället blev han "headhuntad" till programmet.

- Jag blev uppringd när jag var på en tävling i Arvidsjaur och så frågade de om jag vill vara med. Det var en chock för det var inte direkt något jag hade väntat mig. Men jag har ju varit less på att vara ensam och jag vill träffa någon så jag såg det som en möjlighet, säger han.

"Tar mer ansvar"

Nytt för i år är att tittarna kommer att kunna följa alla bönder mer ingående. Webb-tv-programmet "Bonde söker fru – kärlek åt alla" har utvecklats och innehåller nu såväl speeddejting som gruppdejter.

- Jag har velat ha det här i alla år. Det har ju funnits varianter men inte på det här viset, det här är på riktigt. Nu tar vi mer ansvar för alla bönder och ger dem en ännu större "push" in i kärlekslivet, säger Linda Lindorff.

Vilka bönder som man får följa i vilket format avslöjas i säsongspremiären av "Bonde söker fru" som sänds i TV4 på onsdag klockan 20.00.