Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lina Hedlund och Jon Henrik Fjällgrens respektive låtbidrag gick vidare direkt till final från Melodifestivalens tredje deltävling i Leksand.

Lina Hedlund skrällde: "Total lycka"

Storfavoriten Jon Henrik Fjällgren höll för trycket och tog sig vidare till final. En större skräll var att han där får sällskap av Lina Hedlund – och att Dolly Style åkte ut.

Melodifestivalveteranen Lina Hedlund sjöng “Victorious” – och vann publikens hjärtan. Nu tar sig den tidigare Alcazarmedlemmen hela vägen till final i Melodifestivalen.

- Jag är så glad, säger Lina Hedlund till TT.

- Det är så total lycka och lättnad. Det ska bli så roligt att få planera och slipa på det här inför den 9 mars.

Lina Hedlund har gjort sig ett namn i både Melodifestivalen och discokretsar efter flera år tillsammans med Alcazar. Vid årsskiftet lade gruppen ner och nu tävlar hon själv med låten “Victorious”. Sin medverkan har hon sett som en chans att etablera sig som soloartist.

- Vilken start! Det känns som att jag får nypa mig i armen lite. Det här är en dröm, säger Lina Hedlund.

"Det gick an"

Med jojken och sången om norrsken övertygade han tittarna. Jon Henrik Fjällgren går också vidare direkt till final i Melodifestivalen – för tredje gången i rad.

- Det känns fantastiskt, gör det. Helt otroligt, säger en ganska lugn Jon Henrik Fjällgren till TT.

- Det gick an det här också, konstaterar han.

Jon Henrik Fjällgren var länge en storfavorit inför Melodifestivalens tredje deltävling. Han har tidigare nått både en andra- och en tredjeplats i tävlingen, och har nu ytterligare en chans att gå vidare till Eurovision Song Contest.

Dröminspiration

Inspirationen till bidraget “Norrsken” kom till Jon Henrik Fjällgren genom en dröm. Han gick genom en mörk skog, för att sedan komma upp på ett kalfjäll där en röst från ett ljussken talade till honom. Nu har han försökt förmedla drömmen vidare till tittarna, bland annat med rök, eld och med en stor ren på scenens bildskärmar.

Hur det kommer gå i finalen vill han dock inte sia om.

- Det svårt att svara på nu. Man vet aldrig. Det kan hända vad som helst i den här tävlingen, säger Jon Henrik Fjällgren.

Dolly Style utslaget

Favorittippade Dolly Style klarade sig inte vidare den här gången. Tillsammans med The Lovers of Valdaro och Omar Rudberg tvingade de lämna Melodifestivalen vid deltävling tre i Leksand.

- Det är klart att man vill gå vidare, men det känns ändå så fruktansvärt bra. Vi ska åka ut på en turné om bara några veckor och vi ser så mycket fram emot det. Det kan inte bli bättre. Nu ska vi festa med alla i Mellobubblan, säger Vilma "Holly" Davidsson.

Att de seglade upp som förhandsfavoriter hade de ingen aning om, påstår de.

- Jaha. Vi gör våran grej, och sedan tar vi med oss den till det verkliga livet. Nu kommer vi att få släppa låten, säger Mikaela "Molly" Samuelsson.

- Vi har inte haft så mycket fokus på favorisering varken före eller efter, säger Vilma Davidsson.

"Gick så bra"

Veteranen Martin Stenmarck tog sig till Andra chansen med "Låt skiten brinna". Han får sällskap av debutanten Rebecka Karlsson.

- Det känns galet, overkligt, fantastiskt. Även om man säger att man är självsäker så är jag fortfarande den här tjejen från landet som kommer från ingenstans. Därför tycker jag att det känns så sjukt, att folk verkligen har fattat budskapet och röstat mig vidare. När de ropade upp mitt namn trodde jag att de skämtade eller sade fel, säger Rebecka Karlsson.

Inför kvällen hade hon oroat sig över sin röst.

- Men det gick så bra och jag är jättestolt över mig själv. Jag har varit lite svajig i halsen, men den höll.

Ingen Finer

Kvällen inleddes med en hyllning av Ted Gärdestad där programledaren Eric Saade sjöng ett medley av låtarna "Oh vilken härlig dag”, ”Rockin ’n’ Reeling” och ”Satellit”. Just "Satellit" var låten som Ted Gärdestad vann Melodifestivalen med för 40 år sedan.

På scen syntes Marika Carlsson, Eric Saade och Kodjo Akolor. Sarah Dawn Finer surnade till i en inledande sketch och stannade i husbilen.

- Ni kör programmet helt själva. Flyg fritt, sade Sarah Dawn Finer.

Nästa deltävling i Melodifestivalen hålls i Lidköping den 23 februari. Där tävlar bland andra Pagan Fury med låten "Stormbringer" och dansbandslegenderna Arvingarna, med låten "I do".