Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lily James har varit en efterfrågad skådespelare efter sin medverkan i "Downton Abbey". Arkivbild.

Lily James inte med i "Downton Abbey"-filmen

Nya bilder har släppts från inspelningarna av "Downton Abbey"-filmen med beräknad premiär i september. Dessa bekräftar att seriens kanske numera mest kända skådespelare, Lily James, inte medverkar.

Det har varit mycket hemlighetsmakeri kring inspelningarna av filmen, men att döma av bilderna står det klart att de flesta skådespelarna som medverkade i serien återvänder till sina roller. Ett undantag är Lily James, som spelade den frispråkiga kusinen Rose. En av seriens producenter har skämtat om att hon inte fick vara med eftersom hon "är med i varje film som släpps", skriver Daily Mail.

- Jag hade älskat att vara med, men eftersom min rollfigur Rose flyttat till New York hade det känts långsökt. Jag hade velat göra en scen, men en film behöver en sammanhållen historia och det fanns ingen plats för Rose, har hon sagt till People.

Matthew Goode, som spelar Lady Marys nyblivna make Henry, avslöjar att han bara gör ett snabbt inhopp i filmen på grund av att han varit upptagen med andra inspelningar. På en bild syns hur paret dansar tillsammans till en symfoniorkester. Sista avsnittet av serien sändes 2015 och utspelade sig kring nyårsafton 1925. Hur lång tid som gått sedan seriens sista avsnitt i filmen är inte känt.

Skaparen Julian Fellowes och regissören Brian Percival har stått för filmmanus respektive regi. De totalt sex säsongerna av "Downton Abbey" har tilldelats tre Golden Globes och 15 Emmyutmärkelser.