Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lillasyster spelade<br>hos Hells Angels

I påskas hade det kriminella mc-gänget Hells Angels klubbfest i Gunnilse. På scen stod Grammisnominerade rockbandet Lillasyster. - Vadå, är det fel att spela där? säger sångaren Martin Westerstrand.
Beskyddarverksamhet, indrivning, utpressning, knarkhandel. Enligt polisen är det bara några av Hells Angels många affärsidéer. Listan kan göras mycket längre.
- Hells Angels ingår som en betydande del i den organiserade brottsligheten och sysslar med allt möjligt. De står utanför samhället och deras medlemmar har nästan alltid en kriminell bakgrund, säger Sven Alhbin, biträdande chef för länskriminalpolisen i Göteborg.
Enligt Sven Alhbin behövde polisen aldrig ingripa vid den påskfest som Hells Angels hade i sitt klubbhus i Gunnilse för en månad sedan, och han har därför inga synpunkter på att rockbandet Lillayster bjudits in att spela för klubbens medlemmar.
- Det är upp till varje band att bestämma var och för vilka människor de vill spela. För polisen är det där inte särskilt intressant.
I augusti 2001 dödades två tidigare medlemmar i Brödraskapet Wolfpack i Hells Angels klubbhus i Gunnilse. De misshandlades, knivskars och begravdes i en grustäkt. En medlem i Hells Angels dömdes senare till tio års fängelse för dråp och en annan dömdes till ett år för skyddande av brottsling.
När GP vill prata med Lillasysters sångare och frontfigur Martin Westerstrand om deras spelning i samma lokaler blir han först alldeles tyst. Sedan går han på offensiven.
- Du menar att det skulle vara fel att spela där, eller?
Kan det inte uppfattas som att Lillasyster tar ställning för en kriminell organisation?
- Nja ... vad jag tycker och tänker om det där ... det vill jag nog inte uttala mig om. Det måste jag fundera igenom först.
Men hur tänkte ni? Ett gig bland andra?
- Vi blev tillfrågade om att spela där och tackade ja. Men vi tar ingen ställning utan såg det som en glad fest bara, och vi är nog inte det enda rockband som har spelat där.
I sommar är Lillasyster inbokade på en rad musikfestivaler runt om i landet, bland annat på Peace & Love i Borlänge och på Ungdomsfestivalen på Ljusterö utanför Stockholm, men Martin Westerstrand ser inga problem med att bandet också uppträder hos ett tungt kriminellt mc-gäng som Hells Angels.
- Nej det gör jag inte, men jag vill inte prata mer om det här.
Jesper Kumberg på Lillasysters bokningsbolag Motor, numera Live Nation, blir ställd när GP berättar om spelningen hos Hells Angels.
- Jaha ... det visste jag inte, men jag har i alla fall inte bokat Lillasyster till Hells Angels. I övrigt har jag inga kommentarer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.