Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Lilla Filmfestivalen satsar på workshops

I årets upplaga av Göteborgs Lilla Filmfestival vill man visa hur det går till bakom kulisserna. – Vi vill att barnen ska få prova på själva,om de vill, säger projektledaren Erika Olsson.

Årets invigningsfilm på Lilla Filmfestivalen heter Rum 213, och är en skräckfilm för barn, baserad på Ingelin Angerborns ungdomsbok med samma namn. Filmen är regisserad av Emelie Lindblom och handlar om en grupp unga tjejer som åker på ett sommarkollo där det plötsligt börjar hända mystiska saker. Visningen på Lilla Filmfestivalen blir också filmens världspremiär.

Något för alla åldrar


Jonas Holmberg är konstnärlig ledare för Göteborgs Filmfestival, och enligt honom har man i år varit noga med att se till att det ska finnas ett filmutbud med något för alla åldrar.
– Vi vill bredda utbudet av film för alla. Inte minst för barn, som ofta kan ha ett lite strömlinjeformat sätt att konsumera film på, säger han.

Filmskapare i fokus


Precis som tidigare år har festivalen i år valt ut en särskild filmskapare som man presenterar lite mer ingående. Årets "filmskapare i fokus" heter Gun Jacobson och är en kortfilmare och animatör som gjort flera produktioner för de allra minsta. 
På festivalen kommer det också att visas barn- och familjefilmer från såväl Sverige som Turkiet, Nederländerna och Sydkorea.
– Det är kul att vi har ett brett spann, både när det gäller åldrar och genrer. Många av de här filmerna är också svåra att se på annat sätt än på festivalen, säger Jonas Holmberg.

Även allvar på festivalen


Enligt Erika Olsson kommer festivalen inte enbart att vara lek och skoj, utan man har även valt in lite mer allvarsamma filmer, som tar upp de problem som många barn kan relatera till.
– Vi har ju till exempel den sydkoreanska filmen Det här är vår värld, som handlar om mobbning och utanförskap. Den skulle jag säga är en av festivalens höjdpunkter, säger hon.