Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lill-Babs. Bild: Jonas Ekströmer.

Lill-Babs tar julen till Tredje lång

Det blir sing-along, folkliga örhängen och allmän julfrossa i Lill-Babs julshow på Auktionsverket i Göteborg.

Den 24 november är det premiär och snart ska Barbro "Lill-Babs" Svensson resa till Göteborg för att träffa gänget bakom showen och finslipa på manus och låtval.
- Vi ska träffas i veckan, hoppas jag. Innan dess vet jag inte så mycket om vad som ska hända. Jag är ute och flyger och far hela året, vet du, det är mitt liv, säger Lill-Babs.

Hon är just på väg till flygplatsen efter ännu ett lyckat framträdande på ett seniorevent i Helsingborg. En sak som hon vill ta med sig till julshowen på Auktionsverket på Tredje långgatan är att locka publiken att sjunga med.
- Vi i Sverige älskar att sjunga! Jag kommer just nu från en show där alla sjöng med, det blir en närhet till publiken och det älskar jag, säger hon.

Lill-Babs sing-along på Tredje lång, som showen heter, kommer att innehålla både traditionella julsånger och klassiska Lill-Babs-hits.
Jag har haft förmånen att jobba med så många bra textförfattare i mitt liv, så jag gräver i min skattkista jag. Där finns det massor! säger hon.

Showens producent Lisa Fritzell intygar att det blir mycket Lill-Babs och att showen kommer att ta ett oväntat grepp på julen som tradition.
- Vi utgår från Lill-Babs och hon är ju inte så julig, snarare ganska mycket sommar. Därför ser vi möjligheten att prata om jultraditioner på ett lite nytt sätt, men överraskningsmomentet är en stor del av showen så jag vill inte avslöja mer, säger hon.

Med sig på scen kommer Lill-Babs att ha ett fyramannaband lett av kapellmästare Jonas Abrahamsson, samt duon André Nylén och Jesper Lögdahl, som förutom att ha skrivit manus till showen kommer att underhålla publiken.
- De är två riktigt starka entertainers, som ser till att hålla traditionen vid liv och har en warm up-funktion för Lill-Babs, säger Lisa Fritzell.
 

Varför just Lill-Babs på den hipstermärkta Tredje långgatan?
- Det kan nog förväntas vara annat innehåll där, men julen är folklig och Lill-Babs är det mest folkkära som finns. Det ska bli kul att berika den här stadsdelen med folkliga toner som alla kan sjunga med i, säger Fritzell.

Efter finalen den 17 december är det dags för Barbro Svensson att hinna med sina egna julbestyr, något hon fixar genom att inte fira jul hemma i Järvsö.
- Jag kommer fira i Stockholm i år, där jag har barn och barnbarn. Det blir nog sämre med snö än hemma i Järvsö, men vem vet, jag kanske tar med mig lite snö när jag kommer.