Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Nu känner man att det finns människor som har tagit in vår låt och som verkligen har blivit berörda av det vi har gjort", säger Hanna Ferm om "Hold you", som hon framför tillsammans med Liamoo.

Liamoo och Hanna Ferm duckar favorittrycket

I Malmö levde de upp till favoritskapet och tog sig direkt till final i Melodifestivalen med kärlekslåten "Hold you". Kan den topptippade duon Hanna Ferm och Liamoo stå pall för pressen även i Friends Arena?

Ända sedan de presenterades som artister inför årets upplaga av Melodifestivalen har de två forna "Idol"-deltagarna fått dras med favoritskapet – och trycket minskade knappast när de tog sig direkt till final från deltävlingen i Malmö.

Men favoritstämpeln är inget som de lägger någon större vikt vid. Duon vill undvika de tankarna så långt det går.

- Inför deltävlingen i Malmö läste vi inga artiklar eller så, just för att vi inte ville sätta griller i huvudet på oss själva, säger Hanna Farm.

Enklare som duo

För Liamoo, Liam Cacatian Thomassen, har pressen i stället kommit inifrån. Förra året tog han sig också direkt till final, då med soloframträdandet "Last breath".

- Eftersom jag gjorde det då ville jag ju ta mig till final direkt igen. Det var en väldig lättnad att vi lyckades med det, säger han.

Att han nu får uppträda tillsammans med Hanna Ferm, något han gjorde första gången redan i "Idol" 2017, gör att det känns mycket lättare i år, säger Liamoo.

- Du är som en trygghet på scen, säger han och tittar på Hanna.

- Detsamma! Det är skönt att kunna luta sig mot någon annan. Man får uppleva det ihop, och man delar både glädje och nervositet och allt annat som händer, säger Hanna Ferm.

Lundvik och Bishara

Nu hoppas de båda få återuppleva känslan från Malmö då de ropades upp som finalister.

- När de sa vårt nummer, det är svårt att förklara, men allting bara snurrade till lite, säger Hanna Ferm och skrattar.

Hon ser John Lundvik och Bishara som två av de största favoriterna i finalen i Friends Arena på lördag. Liamoo, som förra året hamnade på sjätte plats i Melodifestivalen, konkurrerar framför allt med sig själv.

- Det är nog min största challenge personligen, att jag vill vara bättre än vad jag var förra året. Det är det som jag tävlar mot.

"Det är en dröm"

TT: Har ni vågat tänka på hur det hade varit att få representera Sverige i Eurovision?

- Klart att man har drömt lite grann. Det hade varit så mäktigt att få göra det tillsammans med Liam. Men vi får se vad som händer, vi ska göra vårt bästa och hoppas att svenska folket vill skicka oss till Tel Aviv, säger Hanna Ferm.

- Det är en dröm, det är det. Det hade varit underbart att få representera Sverige, säger Liamoo.