Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Ferm & Liamoo tävlar med bidraget "Hold you". "Jag är jätteglad att äntligen vara här. För först när jag är här på plats kan jag gå in med 100 procent fokus", säger Hanna Ferm.

Liamoo: Drömt mardrömmar om arenan

Svettiga repetitioner, nya element och stor pepp – på lördag avgörs Melodifestivalen och artisterna förbereder sig för fullt i Friends arena. En som går in för seger är Jon Henrik Fjällgren.

En duo som väntas gå långt i tävlingen är Hanna Ferm och Liamoo – som mest ser fram emot att återigen uppträda för en miljonpublik.

- Det är jättesvårt att fatta, säger Ferm.

Nu är det bara några få dagar kvar till årets Melodifestivalfinal drar igång. Artisterna slipar för fullt på sina nummer och fantiserar om en plats i Eurovision Song Contest.

"Mardrömmar och drömmar"

- Jag har haft både mardrömmar och drömmar om den här arenan, men det är skönt att äntligen få vara här och se den. Det har varit jobbigare att vara hemma och vänta på att få komma hit, säger Liamoo som ska framföra bidraget "Hold you" tillsammans med Hanna Ferm.

Jon Henrik Fjällgren tävlar i finalen för tredje gången – och den här gången kommer det att flamma till extra mycket när han framför "Norrsken".

- Vi har ökat på elden, så att den kommer att spridas ännu längre efter scenkanten, berättar han.

Frågan är om det kommer att ta honom hela vägen till Eurovision Song Contest.

- Det har gått väldigt bra hittills, det är en väldigt stor dröm att få vinna. Men mina egna vinstchanser kan jag inte svara på, det är folket som avgör, säger Jon Henrik Fjällgren.

Vill ha kvinnlig vinnare

Nano är en av de artister som knep en finalplats via Andra chansen. Han ser tillbaka till 2017 när han var riktigt nära att vinna hela kalaset.

- Det väcker mycket goda minnen, jag hade så kul när jag var här sist. Man såg alla kids som var helt överhajpade och i insåg att man faktiskt kunde nå ut med sin musik, berättar Nano.

TT: Vilken är din favoritlåt bland konkurrenterna?

- Om inte jag tar mig vidare så skulle jag nog se att en av tjejerna vann i år. Det har inte varit någon tjej de senaste åren och jag tycker att de levererar bra och starka låtar, säger Nano.

Gissar på vinst

John Lundvik är tävlingens stortfavorit och kommer inte att göra några större förändringar i sitt bidrag under finalen. Han känner sig däremot kluven till sitt favoritskap.

- Jag är väldigt glad att jag är förhandsfavorit, men det betyder inte att svenskarna kommer att rösta på lördag. Jag försöker att träna på att tänka bort det, men det är skönt att vara omtyckt för någonting man har kämpat för så länge, säger han.

TT: Hur tror du själv att det går?

- Om jag måste gissa och önska högt så vinner jag, säger han

Det finns lika många taktiker för att hålla sig i form inför finalen som det finns artister i tävlingen. John Lundviks knep är att vara förälder.

- Jag mår väldigt bra och jag tror att tricket är att jag har två barn som går på förskolan, då är man immun mot alla baciller som finns där ute. De tar hem allt som finns, så jag blir inte sjuk, säger han.