Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Samir & Viktor festade med Liamoo i Göteborg efter att de säkrat finalbiljetter i Melodifestivalen. "Det är helt jävla galet", säger Samir Badran.

Liamoo: "Det är inte över än"

Liamoo och Samir & Viktor firade hårt efter finalavancemanget i Melodifestivalen. Men de är inte klara – nu fortsätter de att jobba mot finalen i Friends Arena.

Det gick precis som väntat när Melodifestivalens andra deltävling avgjordes i Göteborg i lördags – förhandsfavoriterna Samir & Viktor och Liamoo knep varsin finalbiljett.

Men trots att såväl schlagerexperter som spelbolag trott på dem har finalisterna svårt att smälta resultatet i Scandinavium.

- Det är sjukt overkligt. Jag fattar fortfarande inte vad som har hänt. Det tog mig några månader att fatta att jag vunnit "Idol" så det lär ta ett tag nu också, säger Liamoo.

Inte heller Samir & Viktor vågar riktigt tro att det faktiskt har hänt på riktigt.

- Jag fattar det inte. Jag är i chock, jag är verkligen i chock, säger Samir Badran ett par timmar efter hans och Viktor Frisks avancemang.

"Arbeta hårt"

Liamoo har haft en intensiv vecka på hemmaplan och favoritskapet har legat tungt på hans axlar. Men efter succén i deltävlingen har tyngden fallit.

- Nu kan slappna av, jag är sjukt nöjd. Sedan får vi se hur det går i Friends Arena men min insats än så länge är jag sjukt nöjd med och jag är så tacksam över alla som har hjälpt mig få fram det här, säger han.

Numret till hans "Last breath" förfinades under varje repetition. När det väl gällde som mest satt alla bitarna till slut på plats.

- Jag och mitt team pratade om det, att vi inte kommer att nöja oss utan vi kommer att kriga in i det sista. Det var precis det som vi gjorde och vi fick fram ett väldigt bra resultat, säger Liamoo.

Men nu fortsätter arbetet. Numret ska vidareutvecklas och förhoppningsvis vara ännu bättre när finalen avgörs i Friends Arena den 10 mars.

- Det är inte över än. Jag gillar att arbeta hårt och det är det vi ska fortsätta att göra. Man kan utveckla det varje gång, det finns alltid något att ändra, säger Liamoo.

"110 procent"

Samir & Viktors "Shuffla"-nummer var i princip så fullmatat ett nummer i Melodifestivalen kan vara. Det innehöll allt från avancerad koreografi och pyroteknik till gästspel av sociala medier-stjärnor som Anis Don Demina och Theoz.

Ändå vill den dynamiska duon att numret ska vara ännu större nästa gång.

- Vi får börja fundera på det nu. Det måste ju uppgraderas 110 procent till finalen. Hur det ska gå till har jag ingen aning om, men vi ska lösa det, säger Samir Badran.