Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Liam sjöng för sin döda farbror

Inte ett öga var torrt när Liam Cacatian sjöng Puff Daddys och Faith Evans låt "I´ll be missing you" till sin döda farbror i Idol.

I kvällens program av Idol gav Liam Cacatian, 19, från Göteborg Idoljuryn gåshud när han sjöng för sin döda farbror. 

- Liam det här är andra gången du får mig att gråta, sade jurymedlemmen Quincy Jones III efter framträdandet. 

Veckans tema var "Mitt födelseår" och inför kvällens program fick Idol-deltagarna välja ut en låt som legat med på topplistan det året de föddes. Populära Liam Cacatians val föll Puff Daddys och Faith Evans låt "I´ll be missing you" som han sjöng till sin döda farbror. 

LÄS MER: Charlie: "Idol är min stora chans"

"Din farbror ler där ovanifrån"

Efter framträdandet var idoljuryn tagen. 

- Det här är precis det som musik är, när man får ut sina livserfarenheter genom låten som du gjorde i kväll. Så äkta. Tack, det var supergrymt, jag kände att det här var ditt bästa framträdande hittills och jag vet att din farbror ler där ovanifrån, sade Quincy Jones III i programmet. 

Jurymedlemmen Nikki Amini var inte sen att stämma in i hyllningskören: 

- Det är ett sådant djup när du har en sådan historia som du kopplar till den här låten.Jag tror inte det lämnar någon oberörd och jag personligen uppskattar innerligt när du sjunger för din röst är så fantastiskt fin.

"Det är stort"

Fredrik Kempe kunde inte annat än att hålla med:

- Det är något väldigt speciellt med dig, det är helt klart. För det är nämligen så här att det är en sak att ha alla de där sakerna inom sig, men det är en helt annan sak att lyckas få fram dem på scen i ett Idolframträdande inför alla dessa människor. Det är stort. Jag är lika berörd som de andra två, sade han i TV4-programmet. 

Liam Cacatian handplockades till Idol av Quincy Jones III och började skakigt på slutaudition i Stockholm. Men med Fugees-klassikern "Ready or not" charmade han idoljuryn totalt. 

LÄS MER: Höga förväntningar på Liam i Idol

- Det var galet. Juryn ställde sig upp, de andra deltagarna ställde sig upp, människor i publiken ställde sig upp. Det var obeskrivligt faktiskt, overkligt, sade Liam Cacatian till TT efter framträdandet för tv veckor sedan. 

"Jag har gåshud"

Förra veckan sjöng han Norlie & KKV:s "Ingen annan rör mig som du" och fick lite sämre kritik. Men efter kvällens program har Idoldeltagaren återigen lyckats imponera på juryn. 

- Titta här, jag har gåshud, avslutade Quincy med att säga innan Liam klev av scenen efter kvällens framträdande.