Let's dance-stjärnan gör musikkarriär

Sigrid Bernson har sitt ansikte känt från Let's dance. Nu vill hon satsa stort på musiken. – Jag vill jobba med både dans och musik och nu får jag äntligen göra det, säger hon.

ANNONS
|

Hon kommer från danslokalerna i Västra Frölunda. Tog sig hela vägen till Let's dance-studion i Stockholm där den tolfte säsongen sändes i våras. Sigrid Bernson har medverkat som proffsdansare i fem säsonger och stått som vinnare i två av dem.

– Det är en konstig situation egentligen. Man känner inte varandra och sedan helt plötsligt ska man jobba ihop sju dagar i veckan. Det är väldigt intensivt. Går man till final är man helt slutkörd. Jag och Benjamin (Ingrosso) somnade i green room innan sändning en gång för att vi var så trötta. Men man har lärt sig att inte ta något för givet eftersom någon åker ut varje vecka. Det kan alltid vara sista veckan man dansar, så man måste försöka njuta.

ANNONS

Satsar på musiken

Sigrid har i fyra års tid jobbat för att bli sajnad av ett skivbolag i Stockholm. Hon berättar att det är svårt att få ett skivkontrakt som gynnar en själv, som känns bra och som ligger rätt i tiden. Hon träffade tidigare i år en tjej från skivbolaget Universal. Klick, sa det, och så var arbetet i gång. Nya singeln This summer släpptes i fredags och gick efter bara en dag in på Spotifys topp 50-lista i Sverige.

– Jag har jobbat länge med att ta reda på vem jag är inom musiken. Jag vill vara mig själv. Det är det viktigaste. Helt plötsligt skrev vi den här låten för två veckor sedan och jag är skitstolt och jättenöjd. Jag tror att det finns en mening med vissa saker. Det som är lätt är oftast rätt.

Att släppa ett debutalbum finns inte riktigt på kartan än. Sigrid tror på singelformatet. Hon menar på att branschen är tuff och otålig och att de flesta dömer en låt på bara några sekunder.

– Jag är en perfektionist. Om jag släpper ett album vill jag att det ska vara tio hits och vill ha låtar som folk sjunger med i eller känner något för. Jag vill inte stå på någon piedestal och vara bättre än alla andra, utan jag vill vara ganska folklig. Just nu tror jag inte att jag kommer våga släppa en platta, men i framtiden kanske.

ANNONS

YouTube-kanal med Samir

I senaste säsongen av Let's dance hade Sigrid TV-profilen och artisten Samir Badran som partner, bland annat känd från musikduon Samir & Viktor. De dansade sig igenom sex avsnitt innan de fick lämna. Sedan dess har de umgåtts mycket och nu är planen att starta en YouTube-kanal tillsammans.

– Det är ett helt nytt projekt. Vi har otroligt roligt tillsammans och har många egna idéer. Han har många barn som ser upp till honom och jag tror att jag har ungefär samma målgrupp också, till viss del. Vi har väl känt att det skulle vara kul att få bestämma helt själva vad vi vill göra framför kameran. Vi får nog testa oss fram för att se vad folk vill ha, men till en början vill vi att folk ska lära känna oss bortom det media skriver.

ANNONS