Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/19

Let's Dance-Sigrid imponerade hos Lotta på Liseberg

Dockhus och disco går hand i hand. Åtminstone hos Lotta på Liseberg. Den som inte redan charmats av Dolly style blev det definitivt den här sommarkvällen. Dessutom visade Sigrid Bernson att hon inte bara kan dansa.

Lotta på Liseberg, måndag

Gäster: Dolly style, Sigrid Bernson, Martin Stenmarck, Linnea Henriksson och The phantom of the opera från Göteborgsoperan.
Bäst: Alla barn i publiken, trots att inte texten till Jag går och fiskar satt som den skulle såg de lika glada ut ändå.
Sämst: Efter halva programmets gång hade det mesta av värde redan bakats in i sändning.
Publik: Runt 10 000

Förra veckan rapporterade GP om att det var en något äldre publik på Lotta på Liseberg. Men den  här gången var det som förbytt. Det gick inte att ta miste på den stora skaran barn med peruker på sina små huvuden och färgglada skyltar i händerna. Med den kombinationen rådde det inget tvivel om att kvällens stora favorit hos de unga var Dolly style. 

Väntan blev inte lång. Efter första allsången gjorde Molly, Holly och Polly entré i rosa, lila och blått. Och med ens förvandlades Liseberg till ett disco i sann tuggummipopanda. 

Att det här var tjejernas kväll rådde det heller inga tvivel om. Alla tjejer fick pussa sin närmsta granne i publiken på uppmaning av Lotta. De fick dessutom sin beskärda del ögongodis när Martin Stenmarck intog scenen och ökade på kvällens tempo ytterligare. Allt det, innan nästa dos av girl power dök upp på scenen - Linnea Henriksson och Let’s Dance egna Sigrid Bernson som gått från professionell dansare till artist.

Glitter och paljetter

Linnea Henriksson snappade upp discostilen i sina paljettprydda shorts och framförde sin Släpper allt, senaste hiten signerad av Linnea själv och Norlie och KKV. Med en träffsäker text och en lättnynnad melodi blev den med största sannolikhet tillagd på mångas spotifylistor på hemvägen. Och undertecknad ser redan fram emot att höra den igen på Way out west. 

Som pricken över i levererade Lotta Engberg ett vackert Linnea-citat: 
"Det som sker när jag och publiken ”snackar” är minst lika viktigt för mig som skrivandet. Då förvandlas mina låtar från att bara vara mina till att börja berätta om någon annans liv och blir någon annans. Få saker får mig att känna mig mer levande."

Sjungande dansare

När solen började sänka sig över nöjesparken och kylan i luften blev påtaglig så dansade Sigrid Bernson in med sin sommardänga och bevisade att hon också kan sjunga. Samma varma leende som synts i fredagskvällarna i TV4 satt klistrat på hennes läppar så även en måndagskväll. 

Kan en så långt gången allsångskväll bli mer perfekt? Svar ja. När Sigrid dansar vidare till tonerna av Lasse Berghagens "En kväll i juni". Då “spratt det till i gubben” och i hela publiken.