Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Lena PH tar sin show till Rondo

Lena Philipsson avlöser After Dark. I januari kommer hon med sin hyllade krogshow Jag är ingen älskling till Rondo. "Det känns väldigt roligt. Jag gillar att uppträda i Göteborg."

Den 17 december avslutar After Dark sitt gästspel på Rondo i Göteborg. En dryg månad senare, 26 januari 2017, dundrar Lena Philipsson in och tar över med sin krogshow Jag är ingen älskling.

– Det är ingen krogshow i vanlig mening, mer av en konsert. Med långa mellansnack och mycket skratt, berättar Lena Philipsson på telefon från hemmet i Stockholm.

Där vilar hon upp sig mellan höstens alla föreställningar. Fram till slutet av november helgturnerar Lena Philipsson från Malmö till Umeå med samma föreställning som hon i våras satte upp på Cirkus i Stockholm, och som hon hyllades stort för. 

Nu är det också klart att samma föreställning kommer till Rondo och Göteborg. Med start i januari showar Lena Philipsson på torsdagar, fredagar och lördagar, åtminstone fram till mars. Därefter får publikintresset styra.

Det kändes väl rätt givet att du skulle ta din show till Rondo?

- (skratt) Jaså ..? Jo, kanske det, jag brukar ju vara i Göteborg och köra lite längre perioder. Men vi diskuterade vilken lokal som skulle passa bäst, det är ju en lite mer nyanserad föreställning.

Hur då nyanserad?

- Jag spelar piano och sjunger alla låtarna från min senaste skiva, vilken är rätt personlig och allvarsam. Dessutom gör jag inga klädbyten alls. Det är mer fokus på musiken och mindre på glitter och plymer, kan man säga. Jag är väldigt ärlig och öppenhjärtig.

Har du några tips till publiken?

- Ja, var inte dyngraka.