Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Tack för att ni har accepterat mig, för att ni har skapat en accepterande värld och för att ni har hållit om mig genom några av de tuffaste tiderna jag har varit med om", skriver Lena Dunham på Instagram till sina medarbetare från tv-serien "Girls", som nu har spelat in sin allra sista scen. Arkivbild.

Lena Dunhams tårfyllda farväl

I fredags spelades de sista scenerna till HBO-serien "Girls" in och via Instagram har skaparen Lena Dunham delat med sig av flera känslosamma avskedsinlägg. "Vi är klara. Nu har vi gjort allt", skriver hon intill en bild av sig själv i tårar.

Sex säsonger, 62 avsnitt och två Golden globe-statyetter. Nästa år tar "Girls" farväl av sin tv-publik men redan nu, i samband med det sista inspelningstillfället, har Lena Dunham tagit tillfället i akt alla fans i ett inlägg på Instagram:

"Ni har fått mig att tro att det finns en plats för konstiga tjejer och de som inte vet vem de ska älska än. Och jag vet att ni kommer att ge samma varma mottagande till alla de radikala och viktiga kvinnliga rösterna som kommer att höras i tv inom den närmsta framtiden. För vi är bara precis i början av en gyllene era där varje kvinna, utan undantag på grund av vare sig ursprung, religion, kroppstyp eller det kön man ursprungligen tilldelats, kan berätta sin historia och få den hörd".

När TT träffade Dunham i vintras, inför den femte och näst sista säsongen, berättade hon om att hon hade kommit fram till att tv-seriens slutgiltiga budskap sannolikt skulle komma att landa i det som var själva utgångspunkten:

- Det är idén om att det är okej att vara flera saker samtidigt, och att vara komplicerad. Kvinnliga roller ska inte behöva vara flickvännen, eller slampan, eller skämtaren, eller den tjocka, eller den sexiga. De ska få inrymma flera olika sidor. Vi har visat hur det kan se ut, sade hon då.

I Sverige visas "Girls" på HBO Nordic och C More.