Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lena Dunham om att vakna upp som man: ”Skulle ta livet av mig”

Det var under Matrix Media Awards som Lena Dunham gav det hårda svaret.

Medieeliten samlades i New York under måndagen för att delta i det årliga Matrix Awards. Under en frågelek där värden Andy Cohen grillade tunga medieprofiler på scenen fick deltagarna välja om de ville svara på provocerande frågor eller inte, skriver Huffington Post. Lena Dunham duckade inte när hon fick frågan ”Vad skulle du göra om du vaknade upp en dag som en man?”

”Ta livet av mig”, svarade Lena Dunham med ett skratt.

LÄS OCKSÅ: Lena Dunham hyllar Lena Andersson

Inte för att hon skulle tycka att det var så hemskt att vara man, utan helt enkelt för att det är så fantastiskt just nu att vara kvinna, förtydligade hon lite senare under sitt tacktal.

”Jag älskar det faktum att vi lever i en tid där vi tillåts att bestämma vad kön ser ut som och känns som för oss själva. Det var inte för att jag inte skulle veta vad jag skulle klä på mig. Det var för att jag känner mig så passionerat lycklig över att få vara kvinna just nu”.

LÄS OCKSÅ: Girlsstjärnan rasar – gjordes smalare på omslag

Lena Dunham fortsatte sitt tal med att hylla feminister och feministiska gärningar. Bland annat sa hon att det är tack vare den nuvarande rörelsen som hon vaknar på morgonen, vill leva länge, äta bra och göra yoga.