Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Leila Lindholms sommarprat anmäls

Leila Lindholms sommarprat har anmälts till granskningsnämnden av tre lyssnare. För mycket reklam tyckte de, men Leila Lindholm själv säger att manuset granskades av Sveriges radio innan sändning.

Tre lyssnare har anmält Leila Lindholms sommarprat till Granskningsnämnden för otillbörligt gynnande, det skriver Aftonbladet. Leila Lindholms sommarprat som sändes förra veckan handlade till stor det om hennes entreprenörskap, men lyssnarna tyckte att det blev för mycket reklam.

”Sommarvärden sålde in både sitt företag och produkter flera gånger under programmet”, ”I programmet tilläts Leila Lindholm göra upprepade marknadsföringar för egen affärsverksamhet” och ”jag anser att Leila i detta media gjorde oförskämt mycket reklam både för sina böcker som sina butiker, saknades bara adresserna till dessa” står det i anmälningarna enligt Aftonbladet.

Leila Lindholm själv skriver till tidningen i ett sms att manuset noga granskats av Sveriges radios jurist innan sändning.

Bibi Rödöö, programchef för "Sommar i P1", säger till tidningen att hon känner till anmälningarna och hon har inga synpunkter på programmet.

– Vi visste ju vad hon ville berätta om och hur hon skulle uttrycka det, vi tyckte att det var okej. Så granskningsnämnden får prova det, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.