Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Leif Mannerström om att bli gammal: "Det är tungt"

77-åriga mästerkocken Leif Mannerström sörjer vännen John Chrispinssons bortgång. Samtidigt vill han själv trappa ner och koppla av: "Man kan inte orka med allt. Jag har haft en lång karriär och nu får jag trappa ner. Jag ska jaga, resa och massa andra saker framöver."

Imorgon, onsdag, är det dags för final i "Sveriges mästerkock" 2017 i TV4. När GP når jurymedlemmen Leif Mannerström, 77, är han på väg till lantstället för att fiska gädda, plantera blommor och koppla av.

- Man kan inte orka med allt. Jag har haft en lång karriär och nu får jag trappa ner. Jag ska jaga, resa och massa andra saker framöver.

Hur är det med hälsan?

- Det är bra vad jag vet. Men man blir förskräckt när man ser folk man känner... Ja, det är folk hela tiden som trillar av. Det är tråkigt på något vis.

Leif Mannerström är märkbart berörd av nyheten om att SVT-profilen John Chrispinsson är död.

- Jag känner John Chrispinsson vi har varit med i samma program flera gånger. Och Sven-Erik Magnusson har varit med oss på båten och spelat. Man blir förskräckt när man ser hur folk trillar av.

LÄS MER: SVT-profilen John Chrispinsson är död

LÄS MER: Sonen: "Han var en riktig kämpe"

Men för Leif Mannerström finns inga planer på att sluta med varken matlagningen eller tv-insatserna.

- Det är tungt, men det är som det är. Det är livets gång. Det gäller att hänga på.

Hur ser planen ut för "Sveriges mästerkock"?

- Det blir minst två säsonger till och jag får inte sluta. Och det vill jag inte heller för just nu har vi mer tittare än någonsin. Och det har gått väldigt bra konstant.

I finalen står nu Gillis Thalbäck och Klara Lind.

Vad tycker du om årets finalister?

- Det är de som har lyckats i långa loppet. Det är alltid de bästa som vinner tillslut. De går igenom många stålbad och prövningar samtidigt som det också är lite tur och skicklighet.

LÄS MER: Nu avgörs "Sveriges mästerkock"

Finalen av "Sveriges mästerkock" sänds i TV4 på onsdag klockan 20.00.